Specificatiune

Definitie Specificatiune

Din punctul de vedere al dreptului civil, o accesiune mobiliara. Specificatiunea consta in confectionarea sau realizarea unui bun nou de catre o persoana, prin munca sa, folosind sau prelucrand un material, o materie prima sau un bun aflat in proprietatea altuia. Spre exemplu, un croitor confectioneaza un costum dintr-o stofa proprietatea altuia.Proprietatea bunului astfel obtinut revine, dupa caz, proprietarului materiei intrebuintate sau specificatorului. Astfel, daca valoarea materialului este mai mare decat pretul muncii, bunul realizat revine proprietarului acestuia, cu obligatia de a-l despagubi pe cel care a depus munca. Dimpotriva, atunci cand munca are o valoare mai mare decat materialul supus prelucrarii, bunul va reveni specificatorului. El este obligat sa plateasca fostului proprietar al materialului pretul acestuia.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Specificatiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Specificatiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Specificatiune. Definitiile termenilor despre Specificatiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Specificatiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Specificatiune.