Stagflatie

Definitie Stagflatie

Forma de criza economica. Situatie ce rezulta dintr-o recesiune ce se reflecta intr-o stagnare a activitatii economice si continuarea unui proces inflationist. Consecinta a unei inflatii indelungate ce consta in coexistenta inflatiei cu stagnarea economiei, prin lipsa de crestere economica semnificativa.Conceptul este cunoscut in mare parte deoarece, in teoria macroeconomica de dupa al doilea razboi mondial, inflatia si recesiunea erau privite ca excluzandu-se reciproc, si deoarece stagflatia s-a dovedit in general extrem de dificil si costisitor de eradicat.Economistii ofera doua explicatii principale despre cauzele aparitiei stagflatiei. Prima explicatie este cea conform careia stagflatia poate rezulta atunci cand economia este incetinita de un soc nefavorabil la nivelul stocurilor, cum ar fi cresterea pretului petrolului intr-o tara importatoare de petrol, care tinde sa ridice preturile si sa incetineasca economia prin derentabilizarea productiei. Acest tip de stagflatie prezinta o dilema politica deoarece marea parte a actiunilor de a lupta impotriva inflatiei agraveaza stagnarea economica, si vice-versa.A doua explicatie este cea conform careia stagflatia si inflatia pot rezulta dintr-o reglementare excesiva a pietelor de bunuri si celei a muncii.Ambele explicatii sunt oferite in legatura cu stagflatia globala din anii 1970: a inceput cu o crestere masiva a pretului petrolului, si apoi a continuat pe masura ce bancile nationale au luat masuri excesive de stimulare a politicilor monetare pentru a contracara recesiunea ce a rezultat, cauzand o spirala scapata de sub control a cresterii preturilor si salariilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Stagflatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Stagflatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Stagflatie. Definitiile termenilor despre Stagflatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Stagflatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Stagflatie.