Targ de Vara la MTR

Locul desfasurarii: Muzeul Taranului Roman

Organizator: Tactic Events

Targ de Vara la MTR

PiataTaraneasca si Mester(Esti)! organizeaza Targul de Vara, desfasurat in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, sos. Kiseleff nr.3, in perioada 5 iulie-6 iulie 2013. Intrarea este libera !

De pe la 10 dimineata  pana seara tarziu , in curtea Muzeului  vor fi: targoveti si artizani, dulciuri si podoabe, obiecte vechi si ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

Vor fi prezenti, cu multe si felutrite mestereli: iconari, cioplitori in lemn, tesatoare, ceramisti, tineri artizani hand made , cusatorese, impletitoare etc.

Negustorii de antichitati ii veti intalni pe aleea Samurcas  cu  tesaturi, mobilier, carte, ceramica si portelanuri, obiecte specifice unei gospodarii taranesti, patefoane, ceasuri, gravuri si felurite obiecte de arta. Colectionarii sunt asteptati, ca de fiecare data, cu diverse obiecte si povestile lor.

Se pot targui: prajituri traditionale, miere ecologica si produse apicole din Maramures, Cozonac Bujor, placinte intinse de Turnu, halvita si ciocolata de casa din Banat, branzeturi, dulceturi, siropuri si zacusti traditionale din Arges, kurtosKalacs din secuime, turta dulce si covrigi de la Pitesti si alte bunatati. La fata locului, pentru pofticiosi, preparatele romanesti la ceaun se servesc  cu lipie damboviteana.

Si in aceasta saptamana copii vor avea surprize noi la atelierele de creativitate, unde vor invata sa picteze casute traditionale din lemn, linguri si sa afle despre tehnica servetelului, impreuna cu prieteni, parinti si bunici. Ei vor redescoperi lumea povestilor si personajelor, vor realizajucandu-se, cadouri pentru cei dragi sau obiecte de decor vesele, asa cum copilaria este! Mai multe detalii despre ateliere pe: https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Despre TACTIC EVENTS & MARKETING

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.

Confirmare pana la data: 5 iulie 2013

Participare: Intrare libera