Spectacol unic în România: “Wudang – Misterul unei arte”

Locul desfasurarii: Teatrul de Opereta "Ion Dacian"

Organizator: Asociatia TaijiDao

Spectacol unic în România: “Wudang – Misterul unei arte”

BUCURESTI- 17 Octombrie 2007 - Acest spectacol este mesajul spiritual al unei tradiţii străvechi, pe care Şcoala Wudangshu îl pune în scenă într-o formă artistică deosebită. Misterul legendarilor Munţi Wudang se va dezvălui pe scena Teatrului “Ion Dacian” în zilele de 17 şi 18 octombrie prin muzică, dans, arte marţiale şi multe alte momente deosebite.



Situaţi în centrul Chinei, Munţii Wudang au fost consideraţi încă din cele mai vechi timpuri un veritabil centru spiritual. În aceşti munţi s-au adăpostit de-a lungul vremurilor cei care doreau să se retragă şi să trăiască o viaţă liniştită, favorabilă practicilor spirituale. Astfel, au luat naştere foarte multe legende, care au conferit locului o aură de mister.

De asemenea, valoarea istorică a regiunii este inestimabilă deoarece aici au fost ridicate de-a lungul timpului numeroase construcţii religioase şi palate. Foarte mulţi împăraţi au contribuit la conservarea şi dezvoltarea construcţiilor din această regiune, considerând Munţii Wudang drept un loc cu o deosebită valoare spirituală.

Tot în aceşti munţi au luat naştere artele marţiale interne. Spre deosebire de stilurile externe, în care antrenamentele încep prin atenţia acordată puterii fizice, vitezei de execuţie a tehnicilor şi aplicaţiilor în luptă, în stilurile interne se pune accentul, încă de la început, pe aspectele interioare, cum ar fi conştiinţa spiritului, mintea şi energia sau respiraţia.

Tradiţia din Munţii Wudang consideră că există o legătură misterioasă între corp şi spirit. Astfel, cultivarea spiritului şi cultivarea corpului se pot îmbina într-un mod armonios. Acesta este unul dintre conceptele pe care se bazează practica din Munţii Wudang, transmisă de-a lungul generaţiilor până în ziua de astăzi.

Pe baza experienţei acumulate în China şi a cunoaşterii cerinţelor existente în România, s-a conturat Şcoala Wudangshu, ca o permanentă adaptare a practicii din Wudang la condiţiile de aici.

Şcoala Wudangshu organizează anual spectacole artistice în care sunt redate măiestria şi atmosfera
plină de mister a acestor tradiţii străvechi. Spectacolul îşi propune să transmită într-o manieră inedită, prin intermediul artei, spiritul Munţilor Wudang. Astfel, artiştii vor întruchipa spiritul marţial prin demonstraţii realizate cu mâna liberă sau cu diverse arme: sabie, paloş, baston, halebardă, bici, suliţă, evantai, etc. Dansul ilustrează într-o manieră artistică o formă de artă corporală şi spirituală care a supravieţuit de-a lungul timpului si va fi prezent in acest spectacol intr-o mare varietate de aspecte.
Astfel, nu vor lipsi stravechile dansuri sacre taoiste, precum si dansurile de lupta, care au inspirat artele martiale.
De asemenea, o parte a spectacolului nostru este dedicata gratiei, frumusetii si misterului feminin, intr-o poveste despre puterea si intelepciunea femeii din trecut, dar si despre femeia de azi!


Vă invităm în zilele de 17 şi 18 octombrie, începând cu ora 19, la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, pentru a redescoperi împreună, prin misterul acestei arte, puterea de înţelegere şi transformare a omului!



WUDANGSHU
Tel: 0720 722 153; 0727 772 289

Despre TAIJIDAO

Despre Scoala Wudangsu
fondatorul este Razvan Damian, el fiind interesat de studiul artelor martiale inca din anul 1994, cand a inceput sa practice Aikido. In anul 1998, s-a orientat in totalitate catre practica Taijiquan-ului.
Pentru participarea la campionatele nationale si internationale, Razvan Damian s-a pregatit in Shanghai, in cadrul unor stagii periodice cu maestrul Zhu Dong, profesor si cercetator in domeniul Wushu-ului la „Institul de Wushu din Shanghai”. A participat de asemenea la Campionatul European de Wushu din Portugalia 2002, la Campionatul Mondial de Wushu din Macao, China, 2003 si la Campionatul European de Wushu din Moscova 2004, unde a fost premiat, clasandu-se pe locul al VI-lea.
Desi artele martiale interne se focalizeaza mai mult pe aspectele interioare si pe relaxarea corpului, aceasta nu inseamna ca le lipseste partea de antrenamnent fizic. Un antrenament standard este alcatuit din practici de baza numite Jiben Gong, o parte in care tehnicile sunt exersate sub forma unor succesiuni numite taolu si o alta parte in care se exerseaza aplicatiile martiale. La acestea, se adauga antrenamentul de exersare a energiei interne, numit neigong. in scoala Wudangshu, toate aceste categorii de practici sunt structurate pe nivele, mergandu-se de la simplu la complex. Fiecarui nivel ii corespunde o centura de o anumita culoare. Trecerea pe un nivel superior se face pe baza promovarii unor examene.
Cursuri: WUDANG WUSHU; WUDANG TAIJIQUAN si WUDANG QIGONG; TAIYIN - practici interne feminine; WUDANG WUSHU PENTRU COPII.

Participare: Intrare libera