Testament mistic

Definitie Testament mistic

Sinonim - testament secretForma foarte putin folosita de testament, singurul avantaj fiind acela de a putea asigura secretul asupra dispozitiilor de ultima vointa. Poate fi scris de testator sau de orice alta persoana, dar trebuie semnat de testator hartia sau plicul trebuie sa fie stransa si sigilata, apoi prezentata si predata unui judecator care il suprascrie, intocmind pe hartia stransa ori pe plic un proces-verbal (semnat de judecator si de testator) atestand prezentarea si starea testamentului precum si declaratia testatorului ca acela reprezinta ultima sa vointa. Poate fi pastrat la judecatorie sau la testator. Fiind alcatuit in realitate din doua inscrisuri diferite, si puterea doveditoare a testamentului mistic este diferita: testamentul propriu-zis are puterea doveditoare a unui inscris sub semnatura privata (pana la proba contrara), iar procesul-verbal suprainscris de judecator are puterea unui act autentic (pana la inscrierea in fals).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Testament mistic? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Testament mistic.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Testament mistic. Definitiile termenilor despre Testament mistic cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Testament mistic, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Testament mistic.