Testament olograf

Definitie Testament olograf

Acel testament care nu este valabil decat atunci cand este scris in intregime, datat (anul, luna, ziua sau un eveniment de notorietate) si subsemnat de mana testatorului (art.859 Cod Civil). Este un testament simplu, practic si la indemana oricui, oricand si fara cheltuieli. In schimb, poate fi usor distrus sau dosit, iar vointa testatorului poate fi usor influentata in mod abuziv. Testamentul olograf trebuie scris in intregime de mana testatorului (nu la masina), pe orice suport (hartie, panza, lemn, piatra, perete etc.), cu orice instrument (creion, stilou, dalta etc.), in orice limba pe care testatorul o cunoaste. Trebuie ca testatorul sa fi fost constient de semnificatia actului. Testamentul olograf are puterea doveditoare a unui inscris sub semnatura privata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Testament olograf? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Testament olograf.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Testament olograf. Definitiile termenilor despre Testament olograf cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Testament olograf, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Testament olograf.