Testament

Definitie Testament

Acel act juridic unilateral, personal si solemn, pentru cauza de moarte, esentialmente revocabil in timpul vietii testatorului, prin care o persoana dispune de o parte sau de totalitatea bunurilor sale pentru timpul cand va inceta din viata. Testamentul contine:- legate, - sarcini impuse legatarului (art.830 Cod Civil), adica obligatii patrimoniale care absorb o parte din emolumentul liberalitatii testamentare, facand din legat un act juridic cu titlu oneros (in limita valorii sarcinii), - dezmosteniri (exheredari), adica dispozitii prin care se inlatura de la mostenire unii dintre (sau toti) mostenitorii legali (art.841 Cod Civil), - desemnarea (instituirea) unui executor testamentar (persoana) care sa aduca la indeplinire actele de ultima vointa ale testatorului (art.910 Cod Civil), - revocarea unui testament anterior (art.920 Cod Civil), - dispozitii privind funeraliile si inhumarea, - recunoasterea unui copil din afara casatoriei (art.57 Codul Familiei), etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Testament? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Testament.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Testament. Definitiile termenilor despre Testament cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Testament, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Testament.