Timp operativ

Definitie Timp operativ

Componenta a timpului productiv si a normei de munca, timp in cursul caruia executantul efectueaza sau supravegheaza lucrarile necesare modificarii cantitative si calitative a obiectului muncii, efectuand, totodata, si actiuni ajutatoare pentru ca modificarea sa poata avea loc.Timpul operativ se repeta cu fiecare unitate de produs fabricata sau cu un anumit numar de unitati fabricate simultan.Dupa legatura dintre munca efectuata si obiectul ei, timpul operativ este format din timp de baza si timp ajutator.In functie de caracterul participarii executantului la indeplinirea muncii, timpul operativ poate fi timp de munca manuala, timp de munca manual-mecanizata, timp de supraveghere a utilajului.Timpul operativ se poate determina fie global, fie prin insumarea timpului de baza cu cel ajutator, stabiliti in prealabil.Timpul operativ se exprima in unitati de timp-om (ore-om, minute-om, secunde-om).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Timp operativ? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Timp operativ.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Timp operativ. Definitiile termenilor despre Timp operativ cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Timp operativ, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Timp operativ.