Titluri de participare

Definitie Titluri de participare

Titlurile de participare reprezinta drepturile sub forma de actiuni si alte titluri cu venit variabil detinute de o societate in capitalul altor societati comerciale, a caror detinere pe o perioada indelungata este considerata utila acesteia. Posesia durabila este estimata utila mai ales pentru ca ea permite sa se exercite o influenta asupra societatii emitente si sa se asigure controlul activitatii acesteia.Titlurile de participare detinute in capitalul intreprinderilor asociate intr-o proportie de 20-50% asigura posibilitatea exercitarii unei influente semnificative.La inventar, evaluarea titlurilor de participare, cotate sau necotate, se face la valoarea lor de utilitate numita valoare de uzaj.Vezi si Imobilizari financiare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Titluri de participare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Titluri de participare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Titluri de participare. Definitiile termenilor despre Titluri de participare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Titluri de participare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Titluri de participare.