PRACTICA AUDITULUI INTERN PRIVIND FONDURILE PUBLICE NATIONALE SI ALE UNIUNII EUROPENE

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Proiect ContaPlus

Programul de pregatire “Practica auditului intern privind fondurile publice nationale si ale Uniunii Europene” este structurat astfel incat sa abordeze atat misiunea de audit intern al fondurilor publice nationale cat si aspecte legate de auditul fondurilor primite de la Uniunea Europeana. De asemenea, pentru a raspunde unor nevoi ale managerilor din auditul intern, lectorii au in vedere si prezentarea teoretica si practica a Programului de asigurare si imbunatatire a calitatii in activitatea de audit intern si a unui model de abordare a managementului riscului chiar la nivelul unei structuri de audit intern.

Programul de training va fi sustinut de:
Dl. George MARES - Director al Directiei de Audit Public Intern in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor din Romania;
Dl. Mihail-George PITULICE - Auditor superior in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, Directia de Audit Public Intern;
Dl. Dragos NICULAE - Sef serviciu de audit public intern pentru fonduri externe in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor.

Structura cursului “Practica auditului intern privind fondurile publice nationale si ale Uniunii Europene”
Metodologia de audit intern cu privire la fondurile structurale, in care se vor explica pasii ce trebuie urmati pentru a conduce o misiune de audit de la declansarea acesteia si pana la emiterea raportului final de audit intern, precum si urmarirea recomandarilor.

Procedurile specifice de audit intern (exemplu practic pentru auditarea fondurilor SAPARD): Repartizarea sarcinilor de serviciu auditorilor interni, Declararea calificarii si independentei auditorilor, Notificarea privind declansarea misiunii de audit, Sedinta de deschidere, Verificarea preliminara, Analiza riscurilor asupra activitatilor, Programul de audit, Elaborarea si relizarea testelor, Elaborarea fiselor de identificare si analiza a problemelor (fiap), elaborarea formularelor de constatare si raportare a iregularitatilor, Proiectul de raport de audit intern, Sedinta de inchidere, Raportul final de audit intern, Supervizarea documentelor misiunii de audit, Evaluarea echipei de audit, Urmarirea recomandarilor.

Se vor prezenta anumite studii de caz care au in vedere auditul functiei IT, auditul sistemului de control intern, auditul deplasarilor interne si externe.
Planificarea strategica care se refera la activitatea de intocmire a planului strategic, precum si actualizarea anuala a acestuia (intocmirea planului strategic pentru o perioada de trei ani). Planificarea strategica se realizeaza prin efectuarea unei analize a riscului pentru domeniile de auditat, astfel:
• evaluarea riscurilor aferente structurilor din cadrul organizatiei, pentru auditul acestor structuri;
• evaluarea riscurilor aferente fondurilor structurale si prestructurale, pentru auditul fondurilor comunitare.

Cu privire la planificarea strategica se va prezenta modalitatea de completare a matricei riscurilor.
Se va face o prezentare detaliata a Programului de asigurare si imbunatatire a calitatii in activitatea de audit.
De asemenea, se vor avea in vedere elemente privind modalitatea de completare a Registrului riscului.

Cursul va avea loc in campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, B-dul Marasti, nr.59, sector 1, in perioada 09-11 mai 2008 dupa urmatorul program:

Vineri, 09 mai 2008
16.00 - 20.00
Sambata, 10 mai 2008
09.00 - 13.00
13.00 - 14.00 pauza
14.00 - 16.00
Duminica, 11 mai 2008
09.00 - 13.00
13.00 - 14.00 pauza
14.00 - 16.00

Programul de training are un pronuntat caracter practic - aplicativ. In procesul de instruire, utilizam mijloace si metode moderne de pregatire: prezentari, dezbateri, discutii active, exemplificari si studii de caz. Suportul de curs, pe care il puteti consulta in permanenta, va fi inclus in mapa de prezentare alaturi de o multime de pagini pline de informatii utile in activitatea dumneavoastra precum si ultimul numar al revistei ContaPlus. Numarul de participanti va fi dimensionat astfel incat sa se poata crea o atmosfera adecvata intelegerii rapide si eficiente a informatiilor oferite si de a se crea cadrul necesar discutiilor purtate liber, mai ales in pauzele cursului, legat de aspecte si/sau spete intalnite in ramura de activitate in care profesati. La sfarsitul cursului se vor inmana diplomele ce atesta absolvirea cursului.

Pretul cursului este de 700 lei (TVA inclus). Taxa de participare acopera cheltuielile cu sala de seminar cu toate facilitatile, pauzele de cafea, programul de pregatire si suportul de curs.

Oferte si reduceri speciale:
Reducere 5% daca se inscriu 2 participanti din cadrul aceleiasi firme/institutii;
Reducere 10% daca se inscriu la curs mai mult de 3 persoane din cadrul aceleiasi firme/institutii.

Informatii complete privind programul educational, structura tematica, modalitatea de inscriere si alte detalii despre acest seminar le puteti gasi pe site-ul http://www.revistacontaplus.ro

De asemenea, va vom raspunde cu promptitudine solicitarilor dumneavoastra la telefon/fax: 021.310.13.62, mobil 0728.243.149.


In speranta ca programul nostru de training raspunde nevoilor educationale ale organizatiei dumneavoastra va asteptam cu placere la curs.

Cu deosebita consideratie,
Mirela Melania Ionescu
Director Departament Marketing-Training
Proiect ContaPlus
Bd. Marasti nr.59, Sect 1, Bucuresti
Tel/Fax: 021/310.13.62
Mobil: 0728.243.149
Web: www.revistacontaplus.ro

Despre TTINI SMART IDEAS SRL

Proiect ContaPlus® reprezinta brandul sub care TSI Consultanta & Training, furnizor de formare profesionala acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta C.N.F.P.A.), si-a creat un renume pe piata de profil din Romania, fiind in prezent unul dintre cei trei lider in domeniu datorita noutatii tematicilor abordate in cadrul cursurilor si profesionalismului lectorilor sai.

Participare: Intrare libera