Special: Revista FOTO-VIDEO digital cu ochelari 3D

Brasov - 4 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Ediţia Mai 2010 a revistei FOTO-VIDEO digital este însoţită de ochelari 3D, care vă vor ajuta în vizualizarea corectă a imaginilor tridimensionale.

Această ediţie specială a revistei se comercializează doar însoţită de ochelarii 3D şi este disponibilă la comandă online sau la chioşcuri începând cu data de 29 aprilie 2010.

În completarea Expoziţiei de Fotografie 3D „Povestea unui palat: Cotroceni” şi ţinând cont de interesul actual pentru 3D, ediţia mai 2010 a revistei FOTO-VIDEO digital are Coperta 4 în format 3D şi conţine un amplu articol semnat Mihai Moiceanu, cu şi despre fotografia 3D.

„[…] Contrar părerii momentului, imaginile în trei dimensiuni sau stereoscopice au o istorie mai mult decât centenară şi au cunoscut în istoria fotografiei o evoluţie în valuri. Doar că, odată cu evoluţia tehnologiei, modul de percepţie este din ce în ce mai sofisticat şi mai spectaculos, mai aproape de real.
Evoluţia ulterioară a fotografiei a dus la pierderea interesului pentru fotografia stereoscopică. Facilitatea accesului la fotografie a făcut ca publicul să se concentreze pe fotografia 2D. Imposibilitatea ca fotografia tridimensionala să fie mărită, pusă în album sau în ramă şi atârnată pe perete a dus la scăderea interesului pentru aceasta. Deşi au existat încercări de revitalizare a procedeului prin inventarea de aparatură specializată (aparate fotografice cu două obiective, vizoare speciale în care erau montate diapozitivele perechi), interesul faţă de fotografia stereoscopică s-a diminuat progresiv de-a lungul timpului.

Fotografia care recompune vederea umană într-o singură imagine în care sunt incluse cele două perspective corespunzătoare celor doi ochi, imaginea fiind vizibilă cu ajutorul unor ochelari speciali se numeşte anaglifa. […]”

Mai multe citiţi în articolul „3D redivivus”- Mihai Moiceanu (FOTO-VIDEO digital ediţia Mai 2010).

Pentru a vizualiza cuprinsul ediţiei Mai 2010 a revistei FOTO-VIDEO digital clic http://www.chip.ro/shop/reviste/foto-video-digital-mai-2010.html?show=cuprins.

În oferta Librăriei CHIP găsiţi la un preţ special ochelarii 3D (la bucată, la 10 sau 100 de bucăţi) - http://www.chip.ro/shop/alte-produse.

În cadrul Librăriei CHIP puteţi cumpăra şi un dispozitiv pentru realizarea fotografiilor 3D (http://www.chip.ro/shop/alte-produse/ochelari-3d-3.html). Aparatul este compus dintr-un dispozitiv de imobilizare/translatare a aparatului foto şi doi ochelari pentru vizionarea fotografiilor.
De asemenea, v-am pregătit un amplu tutorial despre realizarea fotografiei 3D, semnat de redactorul şef al revistei FOTO-VIDEO digital, Florin Crişan.
Pentru a vizualiza acest tutorial clic http://blog.chip.ro/florin-crisan/2010/04/realizarea-stereogramelor/.


Despre 3 D Media Communications SRL

În premieră pe piaţa media din România, ediţia Mai 2010 a revistei FOTO-VIDEO digital este însoţită de ochelari 3D, care vă vor ajuta în vizualizarea corectă a imaginilor tridimensionale.
Sofia Grigore
Director Marketing
0727.318.578
sofia.grigore@3dmc.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/3-d-media-communications-srl/special-revista-foto-video-digital-cu-ochelari-3d