Act de stare civila

Definitie Act de stare civila

1. Concept ce desemneaza izvoarele concrete de stare civila, precum: casatoria, recunoasterea filiatiei, adoptia, hotararile judecatoresti definitive ce rezolva probleme de stare civila a persoanei, cum sunt acelea privind:- stabilirea paternitatii, - stabilirea maternitatii,- desfacerea casatoriei,- anularea casatoriei,- desfacerea adoptiei,- anularea adoptiei,- contestarea ori anularea recunoasterii de filiatie,- inregistrarea tardiva a nasterii, si- declararea judecatoreasca a mortii.2. Inscris constatator al starii civile, mijloc de proba a elementelor acesteia. Actul de stare civila concretizeaza inregistrarile de stare civila, el fiind fila din registrul de stare civila completata de delegatul de atare civila. El face parte integranta din registrul de stare civila si cuprinde consemnarea de catre organul competent, cu respectarea conditiilor legale, a elementelor starii civile a persoanei fizice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Act de stare civila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Act de stare civila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Act de stare civila. Definitiile termenilor despre Act de stare civila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Act de stare civila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Act de stare civila.