Actionar

Definitie Actionar

Persoana fizica sau juridica proprietara a uneia sau mai multor actiuni emise de o societate comerciala pe actiuni sau in comandita pe actiuni. In calitate de proprietar asociat la o societate pe actiuni, in raport cu tertii actionarul nu poate fi considerat dator, pentru o suma mai mare decat valoarea actiunilor subscrise. Fata de societatea ale carei actiuni le detine, actionarul are atat drepturi, cat si obligatii.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actionar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actionar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actionar. Definitiile termenilor despre Actionar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actionar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actionar.