Actiune posesorie

Definitie Actiune posesorie

Acele actiuni in justitie pe care posesorul o are la dispozitie spre a apara posesia ca stare de fapt impotriva oricarei tulburari ori pentru a o redobandi atunci cand a fost pierduta. Actiunile posesorii sunt:- actiuni reale (adica se refera la un bun, iar nu la drepturi de creanta, si pot fi introduse impotriva oricarei persoane), - actiuni imobiliare (pot fi exercitate numai pentru apararea posesiei asupra imobilelor), - actiuni ce nu au caracter petitoriu (se deosebesc de actiunile petitorii deoarece prin ele se apara o stare de fapt, posesia). Sub aspectul posibilitatilor de dovada, actiunile posesorii prezinta avantaje indiscutabile fata de actiunile petitorii. Astfel, posesia fiind o stare de fapt, este foarte usor de dovedit prin orice mijloc de proba. Dimpotriva, in cazul actiunilor petitorii, trebuie sa fie dovedita o stare de drept, proba care este foarte dificila iar, uneori, aproape imposibila.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune posesorie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune posesorie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune posesorie. Definitiile termenilor despre Actiune posesorie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune posesorie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune posesorie.