Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat

Definitie Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat

Expresie din limba latinaLegea trebuie interpretata in sensul aplicarii ei, iar nu in sensul neaplicarii.Adagiu latin ce exprima regula de interpretare logica a legii civile conform careia orice norma juridica trebuie astfel interpretata incat sa se identifice posibilitatea aplicarii ei, iar nu sa se motiveze imposibilitatea aplicarii ei.Codul civil roman consacra aceasta regula de interpretare numai pentru a fi aplicata conventiilor, dar pentru identitate de ratiune doctrina juridica a extins-o si cu privire la interpretarea legii civile.De lege lata, aceasta regula de interpretare fundamenteaza principiul aplicarii imediate a legii civile noi.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat. Definitiile termenilor despre Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actus interpretandus est potius ut valeat quam pereat.