Agiotaj

Definitie Agiotaj

Desemneaza ansamblul manoperelor ce au drept scop obtinerea unui profit din cresterile si scaderile artificiale ale unor valori sau marfuri.La origine, acest termen era sinonim cu cel de speculatie si desemna un mod de a castiga prin agio, adica arta de a prevedea fluctualiile in sus sau in jos ale valorior si de a castiga din previziuni fericite. La fel ca si termenul de speculatie, termenul de agiotaj nu avea nici o conotatie peiorativa. Cu timpul, s-a ajuns la provocarea fluctuatiilor in sus sau in jos in scopul de a confirma previziunile, termenul de agiotaj fiind aplicat acestor manopere, iar cel de speculatie ramanand sa desemneze previziunea onesta.Astazi termenul de specula a inlocuit termenul de agiotaj.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Agiotaj? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Agiotaj.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Agiotaj. Definitiile termenilor despre Agiotaj cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Agiotaj, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Agiotaj.