Curtea Federala a Statelor Unite hotaraste impotriva Limewire

BUCURESTI - 14 mai 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Pe 12 mai 2010, Curtea Statului New York a admis o importanta serie de capete de acuzare si de dovezi in procesul deschis impotriva companiilor din spatele Limewire (program de file-sharing) de catre grupul de 13 producatori de muzica (Arista Records LLC; Atlantic Recording Corporation; BMG Music; Capitol Records, INC; Elektra Entertainment Group INC; Interscope Records; Laface
Records LLC; Motown Record Company, L.P.; Priority Records LLC; SONY BMG Music Entertainment; UMG Recordings, INC; Virgin Records America, INC.; WARNER BROS Records INC.) care reprezinta majoritatea pietei de productie, distributie si licentiere din Statele Unite ale Americii.

Curtea a decis impotriva proprietarilor Limewire. A admis motiunea caselor de productie pentru o procedura simplificata, gasind Limeware responsabil pentru inducerea de incalcari ale drepturilor de autor. Curtea a admis drept proba in proces studiul statistic conform caruia 93% dintre fisierele disponibile prin Limewire sunt protejate pentru drepturi de autor si a decis ca Limewire a incurajat intentionat utilizatorii sai sa incalce aceste drepturi.

Curtea a mai stabilit ca venitul anual al companiilor proprietare Limewire a crescut de la 4 la 20 de milioane de dolari in perioada 2004-2006, iar judecatorul a decis ca aceasta crestere a fost direct dependenta de capacitatea utilizatorilor de Limewire de a incalca drepturile de autor prin intermediul acestui program de file-sharing.

IFPI (Federatia Internationala a Industriei Fonografice) a salutat public hotararile Curtii Federale a Statelor Unite impotriva Limewire: „Limewire a fost un obstacol major pentru eforturile industriei muzicale de a se dezvolta online, intr-un mod nou si legitim. Aceasta hotarare va avea o uriasa valoare atat ca mesaj educational, cat si ca precedent international. Dezvaluie complet realitatea din spatele unui site care a facut avere prin incalcarea drepturilor artistilor si creatorilor.”, a declarat John Kennedy, Presedinte si CEO IFPI.

IFPI reprezinta industria mondiala de inregistrari muzicale (fonograme), avand 1400 de membri in 66 de tari si asociatii afiliate din 45 de tari.

AIMR (Asociatia Industriei Muzicale din Romania) face cunoscuta in Romania hotararea Curtii Federale a Statelor Unite impotriva Limewire, dat fiind faptul ca asemenea actiuni in justitie si hotarari judecatoresti sunt pasi decisivi in combaterea pirateriei digitale.

Despre AIMR - Asociatia Industriei Muzicale din Romania


AIMR (Asociaţia Industriei Muzicale din România) are ca principal scop prevenirea faptelor de piraterie, constatarea faptelor penale care generează prejudicii industriei muzicale din România şi acţionarea în scopul sancţionării persoanelor responsabile de încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. În acest sens, AIMR reprezintă interesele şi drepturile principalelor case de producţie muzicală din România şi din străinătate.
www.aimr.ro

florin.ciuica@aimr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aimr-asociatia-industriei-muzicale-din-romania/curtea-federala-a-statelor-unite-hotaraste-impotriva-limewire