AFR a emis Declaratia de la Timisoara

BUCURESTI - 22 august 2010

Comunicat tip General in Religie

Alianta Familiilor din România a emis Declaratia de la Timisoara, un document care se vrea a fi un reper pentru crestinii români în aceste timpuri predominate de non-valori. Îi invităm pe toti acei ce subscriu valorilor promovate, să o semneze.

AFR a emis Declaratia de la Timisoara

Declaratia de la Timisoara, redactată de Alianta Familiilor din România cu prilejul conferintei anuale AFR tinută la Centrul Areopagus, pe 20 martie 2010, este, în esentă, un mesaj comun al crestinilor români care, dincolo de barierele denominationale, reafirmă valorile si viziunea crestină asupra vietii si societătii, asa cum sunt acestea predate prin Sfânta Scriptură si învătate de-a lungul timpului de Biserica întemeiată de Domnul si Mântuitorul Iisus Hristos.

Dorim ca „Statul Român si reprezentantii săi să respecte si să reflecte, în formularea legilor si politicilor publice, valorile si traditiile sociale si culturale, de inspiratie crestină, ale poporului român, pentru a nu se ajunge la conflicte - de constiintă sau manifeste - între cetătean si autoritatea din care izvorăsc aceste legi”.

Printre punctele prevăzute de prezenta declaratie se regăsesc unele dintre cele mai militate obiective AFR: protejarea familiei si respectarea vietii .

d.Familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat si o femeie este o institutie fundamentală a societătii, creată de Dumnezeu si expresie a complementaritătii naturale dintre bărbat si femeie, a dragostei si respectului reciproce.
e.Dreptul la viată, începând cu momentul conceperii si până la moartea naturală, este un drept fundamental al tuturor fiintelor umane.

Continutul Declaratiei pune pret pe drepturile omului si ale copilului, pe drepturile libertătii religioase, dar în acelasi timp este clar si neechivoc cu privire la tendintele societătii moderne pe care le respinge: secularismul agresiv, tendintele de redefinire a familiei si marginalizare a valorilor moral-crestine.

Despre Alianta Familiilor din Romania

Alianta Familiilor din România (AFR) este o organizatie a societătii civile, care promovează valorile vietii si familiei.
Bogdan Mateciuc, Director Executiv
Tel. 0745783125
office@alianta-familiilor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alianta-familiilor-din-romania/afr-a-emis-declaratia-de-la-timisoara