AFR pledează pentru libertatea de constiintă în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

BUCURESTI - 30 septembrie 2010

Comunicat tip General in ONG

Alianta Familiilor din România pledează pentru libertatea de constiintă în adunarea parlamentară a Consiliului Europei în legătură cu dezbaterea ce va avea loc pe marginea Raportului McCafferty.

Alianta Familiilor din România (AFR) a luat cunostintă de faptul că, în data de 20 iulie 2010, Comitetul din Consiliul Europei care se ocupă de problemele sociale, de sănătate si ale familiei a emis un raport intitulat „Accesul de drept al femeilor la sistemul de sănătate: Problema utilizării nelegiferate a unei obiectii de constiintă, pe scurt, Raportul McCafferty (după numele celei care l-a întocmit, dna Christine McCafferty).

Ca răspuns la această actiune, AFR a întocmit un comentariu unde sunt dezbătute, analizate si argumentate problemele pe care le presupune acest Raport. Comentariul a fost trimis către presedinta Comitetului pe probleme sociale, de sănătate si familie din cadrul Consiliului Europei, dna Maury Pasquier. Raportul McCafferty va fi supus la vot în data de 4 octombrie pentru a fi adoptat ca rezolutie oficială în Consiliul Europei.

Prin intermediul acestui comentariu, dorim să atentionăm toti delegatii din Parlamentul Europei să voteze împotriva adoptării acestui document. Raportul este, atât din punct de vedere factual, cât si conceptual, neconvingător, eronat din punct de vedere metodologic si include multe inadvertente juridice si conceptuale.

Constituindu-se ca organizatie civică, non-guvernamentală, pro-viată, care promovează valorile familiei în România, Uniunea Europeană si Consiliul Europei, AFR nu poate sustine conceptele si propunerile Raportului McCafferty, acestea fiind în conflict cu principiile de bază ale Aliantei.

Despre Alianta Familiilor din Romania

Alianta Familiilor din România (AFR) este o organizatie a societătii civile, care promovează valorile vietii si familiei.
Str. Zmeica nr. 14, sector 4, Bucureşti, România
office@alianta-familiilor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alianta-familiilor-din-romania/afr-pledeaza-pentru-libertatea-de-constiinta-in-adunarea-parlamentara-a-consiliului-europei