Proiectul de lege a Educatiei Nationale

BUCURESTI - 31 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Pentru pregătirea noilor generaţii atât din punct de vedere profesional, dar şi valoric, Alianţa familiilor din România (AFR) se arată direct interesată de problemele ridicate de noua Lege a Educaţiei.

Proiectul de lege a Educatiei Nationale

AFR este interesată şi s-a implicat în dezbaterile care vizează noul proiect de lege din sectorul educaţiei. Considerăm ca România are nevoie de un echilibru între cele trei repere profesional-social-valoric care sunt promovate de sistemul educaţional. În mare parte „mecanismul” a rămas şi încă funcţionează pe model comunist - alcătuit pe criterii cantitative, nu calitative. Semnalăm necesitatea unei restructurări de profunzime pentru că România nu îşi mai poate permite să întreţină catedre rupte de realităţile economice, doar din motive de protecţie socială, producând „specialişti” inutili.

În contextul dezbaterilor publice observăm că profesorii critică apriori proiectul de lege. Este de înţeles, pentru că singurul lor interes este menţinerea catedrelor şi a posturilor actuale. Pe de altă parte, partidele de opoziţie resping orice propunere a Guvernului. În aceste condiţii, singura dezbatere reală poate avea loc numai cu participarea societăţii civile care nu este partizană politic.

Alături de crearea unui nou mediu de atingere a competenţelor profesionale, AFR este interesată ca noua lege să aibă în vizor formarea noilor generaţii şi din punct de vedere social respectiv valoric. Realitatea ne arată, din păcate, că în lipsa unui discernământ şi a unei responsabilităţi, specialiştii dintr-un domeniu pot ajunge să-şi folosească competenţele în direcţii ilegale şi/sau corupte.

Alianţa Familiilor din România (AFR) este o organizaţie a societăţii civile, care promovează valorile vieţii şi familiei. Asociaţia noastră este o organizaţie de lobby în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia si morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Despre Alianta Familiilor din Romania

Alianta Familiilor din România (AFR) este o organizatie a societătii civile, care promovează valorile vietii si familiei.
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0745.783.125
Fax 0318.153.082
office@alianta-familiilor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alianta-familiilor-din-romania/proiectul-de-lege-a-educatiei-nationale