Anatocism

Definitie Anatocism

Sinonim - dobanda la dobandaCapitalizare a dobanzii unei sume imprumutate, operatiune ce se concretizeaza in cumularea dobanzii scadente si neachitate cu suma datorata si aplicarea in continuare a dobanzii la valoarea astfel rezultata. Calculul dobanzii la dobanda unei sume imprumutate.Cu unele exceptii, anatocismul este interzis de lege in raporturile de drept civil.In raporturile de drept comercial, dobanda compusa fundata pe anatocism este admisa si se practica fie direct (prin inscrierea in contract), fie indirect (prin luarea acesteia in considerare la calcularea pretului de vanzare).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Anatocism? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Anatocism.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Anatocism. Definitiile termenilor despre Anatocism cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Anatocism, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Anatocism.