Câte tipuri de cartușe pentru imprimanta exista și care sunt cele mai bune?

BUCURESTI - 8 februarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Internet

Imprimanta este unul dintre cele mai utilizate dispozitive dintr-un birou si de multe ori dintr-o casa. Cu totii avem nevoie de documente printate: bilete la meciuri si spectacole, teme pentru scoala, facturi, cursuri, etc. Chiar si atunci cand printezi rar, este util sa ai o imprimanta la indemana. Din fericire, exista sute de modele de imprimante, potrivite pentru orice buget si pentru orice nevoie.
Conform celor de la Toner-shop.ro (unul dintre cei mai importanti furnizori de accesorii si consumabile de imprimante din Romania), atunci cand te hotarasti sa cumperi o imprimanta trebuie sa stii cateva detalii despre modul in care o vei folosi:
• Care este media de pagini pe care le vei printa lunar?
• Care este calitatea de care ai nevoie?
• Printezi doar alb negru sau ai nevoie si de pagini color?
Dupa ce raspunzi la aceste intrebari, vei descoperi ca exista imprimanta perfecta pentru tine. Vei descoperi si un alt lucru, insa: ai nevoie de cartuse. Achizitia cartuselor este, de regula, o misiune mai dificila decat achizitia imprimantei, dat fiind faptul ca acest consumabil pentru imprimanta genereaza cele mai mari cheltuieli pe termen lung.

toner-shop.ro

toner-shop.ro

Ce tipuri de cartuse de imprimanta exista pe piata?

 

Exista doua tipuri de cartuse:

Cartuse cu cerneala, folosite de imprimantele Inkjet. Sunt destul de costisitoare si nu garanteaza foarte multe pagini printate. Cu toate astea, sunt foarte populare datorita costului mic al imprimantelor inkjet.

Cartuse cu toner, folosite de imprimantele laser. Tonerul este, de fapt, un praf colorat care este pulverizat pe paginile ce urmeaza a fi printate. Cartusele cu toner rezista mult mai mult timp si sunt mai ieftine decat cele cu cerneala. Costul de achizitie al unei imprimante laser este, insa, destul de mare.

 

Atat cartusele cu toner, cat si cele cu cerneala sunt impartite, la randul lor, in 3 categorii: cartuse compatibile, cartuse refacturate si cartuse OEM (Original Equipament Manufacturer).

In mod evident, producatorii imprimantelor recomanda cartusele OEM care sunt produse chiar de catre ei. Cartusele compatibile sunt si ele foarte atractive insa, in conditiile in care sunt mult mai ieftine decat cele originale. Dezavantajul cartuselor compatibile este faptul ca nu sunt intotdeauna cele mai bune, uneori fiind chiar total nefunctionale. Daca alegi astfel de cartuse este bine sa te asiguri ca sunt produse de un nume cunoscut din domeniu.

In ceea ce priveste cartusele manufacturate, acestea sunt cartuse refacute, comercializate in general de catre producatorii imprimantelor. Sunt mai ieftine decat cele originale, insa mai scumpe decat cele compatibile.

 

De unde cumperi cartuse pentru imprimanta ta?

 

Daca vrei cartuse de cea mai buna calitate, indiferent ca preferi cartuse originale sau compatibile, pe  Toner-shop.ro poti gasi cele mai multe optiuni, atent alese in asa fel incat sa poata fi exploatate la maxim.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/andonet-total/cate-tipuri-de-cartuse-pentru-imprimanta-exista-si-care-sunt-cele-mai-bune