Asistenta juridica

Definitie Asistenta juridica

Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare (vezi spre exemplu art.171 Cod Procedura Penala). Potrivit legii, invinuitul sau inculpatul are dreptul sa fie asistat de un aparator in tot cursul urmaririi penale si al judecatii, iar organele judiciare sunt obligate sa-i aduca la cunostinta acest drept. Asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor, militar in termen, militar cu termen redus, rezervist, concentrat, elev al unei institutii militare de invatamant, internat intr-un centru medical educativ ori este arestat, chiar din alta cauza. De asemenea, in cursul judecatii asistenta juridica este obligatorie si in cazurile in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani sau cand instanta apreciaza ca inculpatul nu si-ar putea face singur apararea.Cand asistenta juridica este obligatorie, daca invinuitul sau inculpatul nu si-a ales un aparator, se iau masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu.Delegatia aparatorului desemnat din oficiu inceteaza la prezentarea aparatorului ales. Daca la judecarea cauzei aparatorul lipseste si nu poate fi inlocuit, cauza se amana.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Asistenta juridica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Asistenta juridica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Asistenta juridica. Definitiile termenilor despre Asistenta juridica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Asistenta juridica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Asistenta juridica.