FIRST® LEGO® League Junior EXPO: MISSION MOON, Explorarea vieții pe Lună

BUCURESTI - 14 februarie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Asociația pentru educație STEM creativă ( CRESTEM ) în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București organizează pe 16 februarie 2019, expoziția națională din cadrul programului educațional FIRST® LEGO® League Junior Romania.
FIRST® LEGO® League Junior este un program educațional STEM, non competițional, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. În fiecare an, FIRST® LEGO® League Jr. propune o nouă și captivantă provocare (inspirată din realitate) menită să stârnească creativitatea copiilor.
Pentru sezonul 2018-2019, provocarea FIRST® LEGO® League Junior este intitulată MISSION MOONSM. Pe 16 februarie 2019, 47 de echipele își vor prezenta soluțiilor lor legate de modul în care oamenii pot trăi și munci pe Lună.

Mission Moon

Mission Moon

Asociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM) în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București organizează pe 16 februarie 2019, expoziția națională din cadrul programului educațional FIRST® LEGO® League Junior Romania.

Pentru sezonul 2018-2019, provocarea FIRST® LEGO® League Junior este intitulată MISSION MOONSM. Echipele (maxim 6 membri) au început prin a învăța despre Lună și au explorat problemele ce trebuie rezolvate pentru a putea locui acolo:

- Ce vom mânca și bea?

- De unde vom lua energia?

- Cum vom respira?

- Cum ne vom distra?

- Ce alte probleme vom avea de rezolvat?

Pentru a răspunde la aceste provocări, echipele participante au proiectat soluții pentru aceste probleme și au construit modele de baze lunară ce trebuie să includă cel puțin o componentă automatizată prin programare ! La expoziția națională din 16 februarie 2019, 47 de echipe din 17 orașe (250 de elevi, 6 – 10 ani) vor arăta ce au învățat folosind modelul bazei lunare și posterul de prezentare. Veniți să îi cunoașteți pe viitorii ingineri, inovatori și astronauți!

Programul FIRST® LEGO® League Junior EXPO, 16 februarie 2019, HOL AN, UPB

11:00 - 11:30 : Primirea echipelor și accesul la standuri

11:30 - 12:00 : Ceremonia de deschidere

12:00 - 14:30 : Deschiderea expoziției / Evaluarea echipelor

12:00 - 15:00 : Activități pentru echipe

15:00 - 16:00 : Ceremonia de premiere / închidere

În cadrul FIRST® LEGO® League Junior EXPO vor fi prezenți și

- dl. Romeo Froicu cu expoziția “Revoluția tehnologică: De la Abac la Microprocesor”

- Profesorul Trăznit de la FUN SCIENCE ce va realiza experimente științifice distractive și interactive

Partenerii FIRST® LEGO® League Junior, sezonului MISSION MOON

Mulțumim tuturor celor care au răspuns provocării MISSION MOON de la profesori, părinți și elevi până la voluntari și organizații precum PROSYS, LSAC, FUN SCIENCE, ESERO Romania, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea POLITEHNICA din București, LEGO România și The Big Film.  

Despre FIRST® LEGO® League Junior

FIRST® LEGO® League Junior (6 – 10 ani) este rezultatul unui parteneriat între Fundația FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) din SUA și LEGO Education. Asociația CRESTEM, în calitatea de partener operațional, administrează programul FIRST® LEGO® League Junior la nivel național începând cu 2017. 

Despre Asociatia CRESTEM

Despre Asociația CRESTEM
Asociația pentru educație STEM creativă (acronim: CRESTEM) a fost înființată în 2016 cu scopul creării, dezvoltării și promovării unui ecosistem educațional capabil să ofere copiilor și studenților o educație completă, echilibrată și de calitate, care să le permită acestora să ia decizii în cunoștință de cauză, ce vor avea impact asupra lumii și modului în care aceștia vor trăi.
Credem că copiii au nevoie de îndrumare și continuitate în educația pe care o primesc, motiv pentru care suntem interesați de proiecte cu impact pe termen mediu și lung precum FIRST® LEGO® League (9-16 ani) și FIRST® LEGO® League Junior (6-10 ani) . În timp ce ne implicăm în campanii de conștientizare privind programarea și robotica, cum ar fi EU CODE WEEK, EU ROBOTICS WEEK, HOUR OF CODE, dorim să ne concentrăm pe programe educaționale STEM / STEAM care oferă o experiență completă, practică și cu beneficii pe termen lung.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-crestem/first-lego-league-junior-expo-mission-moon-explorarea-vietii-pe-luna