Selenis si JTI invita publicul sa incurajeze actiunile de CSR ale companiilor

BUCURESTI - 11 iulie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Realizatorii http://www.responsabilitatesociala.ro au lansat un sistem interactiv prin care utilizatorii pot sa voteze cel mai bun proiect de CSR, dintre cele publicate pe site in fiecare luna.

Sistemul de vot isi propune sa fie un instrument prin care companiile romanesti sa primeasca feed-back de la consumatori in privinta proiectelor de implicare sociala pe care le desfasoara. De asemenea, isi propune sa le creeze acestora din urma un “simt critic” in privinta initiativelor de CSR.

In tarile dezvoltate, presiunea publicului are un rol central in procesul de adoptare a principiilor de CSR de catre corporatii. Astfel, 70% dintre consumatorii europeni considerau in 2000 ca responsabilitatea unei companii este importanta in decizia de a cumpara un produs sau un serviciu (MORI 2000). In 2004, conform Cone Corporate Citizenship Study, 86% dintre americani erau inclinati sa schimbe un brand in favoarea altuia similar, insa implicat intr-o cauza sociala.

“Atat noi cat si partenerii nostri de la JTI Romania credem ca initiativele de CSR ale companiilor romanesti vor fi cu adevarat substantiale doar in momentul in care vom avea o masa critica, venita din presiunea publicului si a liderilor de opinie,” spune Dragos Dehelean, director general al Selenis, despre motivele care au stat in spatele initiativei.

Pentru luna iunie, vizitatorii site-ului pot vota unul din cele 8 proiecte trimise de: Orange Romania, Carpatcement Holding, Coca Cola Romania si A&D Pharma. Proiectul care va obtine cele mai multe voturi va fi anuntat in editia din luna august a Newsletter-ului ResponsabilitateSociala.

Adresa la care pot fi exprimate voturile este:

http://www.responsabilitatesociala.ro/voteaza-proiectul-lunii-iunie

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-comunicare-ethos/selenis-si-jti-invita-publicul-sa-incurajeze-actiunile-de-csr-ale-companiilor