CENTRU DE ASISTENTA SOCIALA FINANTAT DE M.I.E.

Suceava - 26 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

La Todiresti, 2000 de varstnici aflati in situatii de risc
vor beneficia de îngrijire si servicii sociale specifice

CENTRU DE ASISTENTA SOCIALA FINANTAT DE M.I.E.

"Centrul de asistenta sociala pentru persoane vârstnice si vulnerabile", proiect realizat de Primaria comunei Todiresti, judetul Suceava, în parteneriat cu Societatea Doamnelor Bucovinene si cu sprijinul companiei de consultanta RELIANS, a obtinut o finantare nerambursabila de 74.000 euro în cadrul subprogramului Investitii în Servicii Sociale al Ministerului Integrarii Europene (M.I.E). Suma reprezinta 85% din costul total al proiectului, diferenta de 13.000 de euro constituind contributia primariei.

"Proiectul va ingriji 16 persoane in varsta fara familie, locuinta si cu venituri insuficiente si va asista persoanele de varsta a treia, pentru scaderea riscului de marginalizare sociala si evitarea însingurarii care afecteaza aceasta categorie de persoane dupa pensionare si încetarea activitatii. Avem mare nevoie de acest Centru, pentru ca 2000 de locuitori - aproape o treime din locuitorii comunei noastre - au peste 60 de ani", ne-a declarat Gheorghe Rudnic, Primarul comunei Todiresti.

"Centrul de asistenta sociala pentru persoane varstnice si vulnerabile va asigura prin intermediul unui personal special instruit - din care mai mult de jumatate va proveni din randul somerilor - servicii de îngrijire de baza si asistenta sociala", a precizat Mihaela Grosu, Presedinta Societatii Doamnelor Bucovinene. "Am gândit amplasarea cladirii Centrului în apropierea Caminului cultural, având în vedere nevoia de implicare a persoanelor varstnice în viata sociala si culturala a comunei."

"Dupa construirea cladirii Centrului, aceasta va fi echipata si utilata astfel incat sa asigure autonomia si siguranta persoanelor varstnice", ne-a precizat Camelia Barariu, Director Biroului Zonal Suceava al companiei de consultanta RELIANS. "Dincolo de rolul sau direct, Centrul de asistenta sociala pentru persoane vârstnice si vulnerabile va contribui la dezvoltarea unui parteneriat viabil între administratia publica locala si organizatiile neguvernamentale".

Despre Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF)

RELIANS este o companie ce ofera servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor şi a sectorului public, cu sediul central in Iasi si un Birou Zonal la Suceava.
Anca Lupu,
Coordonator PR
Tel./Fax 0232 25 84 25, Mobil 0788 43 22 03
anca@relians.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-consiliere-si-terapie-a-familiei-actf/centru-de-asistenta-sociala-finantat-de-m-i-e-