LA ROMAN, DOTARI PERFORMANTE PENTRU I.M.M. CU FONDURI RICOP

Iasi - 31 mai 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Proiectul întreprinderii Modelărie Lemn din Roman, realizat cu sprijinul RELIANS, a obţinut 40.000 Euro finanţare nerambursabilă RICOP.

LA ROMAN, DOTARI PERFORMANTE PENTRU I.M.M. CU FONDURI RICOP

Proiectul "Dotarea cu echipamente în vederea creşterii competitivităţii firmei şi crearii de noi locuri de munca” realizat de firma Modelarie Lemn din Roman, judetul Neamt, cu sprijinul RELIANS, a obtinut aproape 40.000 Euro finanţare nerambursabila RICOP - componenta de finanţare a IMM. Suma reprezintă 60% din costul total al proiectului, diferenţa constituind contributia proprie a societatii.

"Scopul proiectului este dotarea cu echipamente performante a intreprinderii, pentru a creste eficienta si calitatea produselor", ne-a precizat Marius Iordache, Director General al întreprinderii Modelarie Lemn din Roman. "In prezent, furnizam modele din lemn pentru turnarea pieselor necesare in special industriei constructiilor de maşini. Dupa implementarea proiectului, vom diversifica oferta producand si pentru alte industrii, inclusiv pentru exportul pe piata europeana".

„Proiectul va crea 10 noi locuri de muncă, din care cel puţin jumatate vor fi ocupate de şomeri. Rata şomajului de 12,5% în municipiul Roman, depaseste cu mult media Regiunii Nord-Est, regiune cu cea mai ridicata rata a somajului din Romania (8,9%)", ne-a precizat Dan Ganciu, consultant acreditat RICOP, Director al Departamentului pentru dezvoltarea afacerilor la compania RELIANS. "RICOP este programul PHARE de restructurare a intreprinderilor si de reconversie profesionala prin care Uniunea Europeana sprijina initiativele de creare de locuri de munca si dezvoltare economica in regiunile afectate de restructurare. In Zona 1 RICOP sunt cuprinse 4 judete ale Moldovei: Iasi, Bacau, Neamt si Vaslui".

Intreprinderea Modelarie Lemn din Roman, judetul Neamt, este una din cele mai puternice firme private de modelarie din zona Moldovei.

RELIANS este o companie ce ofera servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor si a sectorului public, cu sediul central in Iasi si un Birou Zonal la Suceava.

Pentru alte detalii contactati pe Dan Ganciu, Director al Departamentului pentru dezvoltarea afacerilor la compania RELIANS, tel. 0232 25 84 25, 0788 34 79 34 sau pe Anca Lupu, Coordonator PR, Tel. 0232 25 84 25, 0788 43 22 03.

# # #

Despre Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF)

RELIANS este o companie ce ofera servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor şi a sectorului public, cu sediul central in Iasi si un Birou Zonal la Suceava.
Anca Lupu,
Coordonator PR
Tel./Fax 0232 25 84 25, Mobil 0788 43 22 03
anca@relians.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-consiliere-si-terapie-a-familiei-actf/la-roman-dotari-performante-pentru-i-m-m-cu-fonduri-ricop