Muzica a rasunat din nou în padurile de brad din Parcul de Sus

Suceava - 26 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Festivalul Mugur de Brad a reunit aproape 1000 de locuitori ai celei mai mici localitati sucevene

Muzica a rasunat din nou în padurile de brad din Parcul de Sus

Duminica dupa amiaza, în ciuda vremii închise si a ploii marunte, locuitorii din Solca si Poieni-Solca s-au adunat în Parcul de Sus pentru Festivalul Mugur de Brad. Proiectul - initiat si derulat de Primaria orasului Solca, în colaborare cu Grupul Scolar "Tomsa Voda" si cu sprijinul RELIANS - doreste sa reînvie traditiile satului românesc si sentimentul de apartenenta la comunitate. A.C.T.I.V. (Actiune, Comunitate, Traditii, Implicare, Valori culturale) este finantat de Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice România, Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc si Fundatia King Baudoin din Belgia. Evenimentul urmeaza Târgului Mestesugarilor, în seria manifestarilor ce se vor desfasura în cadrul proiectului A.C.T.I.V.

"Muzica si dansul popular de la noi, au adus din nou oamenii în Parcul de Sus", a declarat primarul orasului, Valerut Hofnar Taranu. "Proiectul A.C.T.I.V. a fost pâna acum o reusita. Iar urmatoarea sarbatoare va fi una de suflet pentru noi, caci pe 29 iunie vom sarbatori "Ziua Orasului". Vor urma pe 14 octombrie "Ziua Recoltei", iar în decembrie vom porni "Plugusorul"".

Festivalul a reunit aproape 1000 de locuitori ai locului, printre participanti numarându-se reprezentanti ai finantatorilor, autoritatilor locale din comunele vecine, Prefecturii si Consiliului Judetean Suceava.
Spectacolul de dansuri traditionale si muzica populara a fost sustinut de ansamblurile "Arcanul" din Radauti si Pârtestii de Jos, formatiile de dansuri din comuna Arbore si Iaslovat, copiii din Pârtestii de Sus, grupurile vocale si formatiile de dansuri ale Grupului Scolar "Tomsa Voda" si ale Scolii Generale din Poieni-Solca. Artistii au primit din partea organizatorilor diplome de participare si cupe realizate la Curtea Sticlarului. Atmosfera câmpeneasca a fost întregita de o masa traditionala si de un concurs de popice desfasurat ad-hoc, pe pista amenajata cu un an în urma prin proiectul I.N.V.O.L.V.E., cu sprijinul acelorasi finantatori.

"Pe întreg parcursul anului, în paralel cu restaurarea Monumentului Eroilor, proiectul A.C.T.I.V. va concentra în Parcul de Sus - loc istoric de întâlnire al locuitorilor din Solca si împrejurimi - activitati care sa readuca în constiinta comunitatii, obiceiurile traditionale", a precizat Camelia Barariu, Director al Biroului Zonal din Suceava al companiei de consultanta RELIANS.

Despre Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF)

RELIANS este o companie ce ofera servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor şi a sectorului public, cu sediul central in Iasi si un Birou Zonal la Suceava.
Anca Lupu,
Coordonator PR
Tel./Fax 0232 25 84 25, Mobil 0788 43 22 03
anca@relians.ro