“IDENTITATE” - Expozitie de PICTURA PE STICLA - Teofilia JURAVLE

BUCURESTI - 10 martie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ANAV – Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită joi, 17 martie 2016, ora 19.00, în spațiul cultural multifuncțional GALLERY din str. Leonida nr 9-11, București, la vernisajul expoziției de pictură pe sticlă a artistei TEOFILIA JURAVLE .

expozitie pictura pe sticla teofilia juravle

expozitie pictura pe sticla teofilia juravle

 Născută în zodia culorilor, TEOFILIA JURAVLE pare să trăiască prin ele, neabătută în credinţa sa pentru puritate, armonie, iubire, vise și emoții. Disciplinată, ordonată, metodică, ea pictează pe sticlă cu dăruire, lăsând urme de frumuseţe şi de lumină. Am urmărit efortul său de limpezire, de esenţializare, de reinventare. Harul său de pictor autentic o ajută să observe lucrurile pe lângă care omul obişnuit trece indiferent. Teofilia Juravle are capacitatea de a citi cu ochi proaspăt realitatea, identitatea națională, urbană sau rurală şi de a o transfigura artistic în tablourile sale. Mă gândesc cu drag la lucrările ei în care personaje imaginare sau prieteni apropiați zboară deasupra unui oraș plin de viață și culoare, măști și sirene pictate cu plăcere şi bucurie de artist. Personajele ei devin motive plastice esenţializate, expresive, de neuitat. Când privesc soarele sau un sătuc de pe o colină mă gândesc la tablourile acestei minunate artiste. Admir la Teofilia Juravle spectacolul culorii, jubilaţia în faţa naturii pe care o iubeşte cu patimă. Frumuseţea tablourilor sale rezultă din subtila structurare a culorilor primare, semnul unui optimism ocolit de spaime şi angoase. Planetele ei devin personaje, au densitate plastică şi forţă virilă. Structurată sub semnul bucuriei solare, arta lui Teofilia Juravle este un moment luminos în arta românească contemporană.                                               

- Dan Tudor Truică - 1 martie 2016

 

Curator - Mirela Trăistaru.

Prezintă: Dan Tudor Truică.

Invitat special: Marie-Christine Raboud de la Galerie Cathedrale Fribourg, Elvetia. Artistii invitați speciali ai Teofiliei, care ne vor bucura în seara vernisajului, sunt JEZEBEL - voce și ALEXANDRU BURCA – pian.

 

 

Vă așteptăm să o cunoașteți pe Teofilia și să-i descoperiți alături de noi lucrările extrem de sensibile și, în același timp, deosebit de puternice!

Despre Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane

ANAV - Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.
Date de contact: www.anav.ro, office@anav.ro.
FB: Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane
Persoane de contact: Sorin Bejenaru – 0722235516

GALLERY – art, coffee and more
Mai mult decât o cafenea, Gallery este o galerie de artă și un spațiu multifuncțional destinat atât workshop-urilor, atelierelor și cursurilor de artă vizuală (fotografie, pictură, film, sculptură, desen) și dezvoltare personală pentru copii și adulți, cât și petrecerilor private, evenimentelor corporate (la cerere oferim și catering), seminariilor, sesiunilor de training, conferințelor de presă, interviurilor, ședințelor foto, lansărilor de produse, prezentărilor de proiecte. Gallery este locul ideal în care poți avea o întâlnire de afaceri, cu prietenii sau cu oamenii care au preocupări și afinități asemănătoare într-un cadru elegant, discret și plin de artă contemporană.
Adresa: Strada Leonida nr. 9-11, sector 2, București (în centru, de la Romană pe Eminescu colț cu Tunari).
Date de contact: www.gallerycafe.ro, office@anav.ro
FB: Gallery
Persoane de contact: Andrei Păcuraru - 0743024387

Taguri: expozitiepicturăsticlaanavgalleryteofiliajuravle
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-nationala-pentru-arte-vizuale-contemporane/identitate-expozitie-de-pictura-pe-sticla-teofilia-juravle