“PRIMUL DRAFT” - Atelier de SCENARISTICA cu Anda Cruceanu

BUCURESTI - 7 octombrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Cursuri

ANAV - Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane organizează, începând cu 20 octombrie 2015, cursuri de scenaristică cu Anda Cruceanu – scenarist, regizor și profesor de actorie.

De ce atelier ? Pentru că este un curs interactiv ce cuprinde și 3 sesiuni de aplicare gradată a noțiunilor învățate, unde participanții sunt îndrumați pas cu pas în scrierea unui scenariu de film.

curs, atelier, scenaristica, primul, draft, first

curs, atelier, scenaristica, primul, draft, first

 A scrie un scenariu e o poveste în sine! 

Anda Cruceanu

Cui se adresează? Oricui. Dar, mai ales, persoanelor pasionate de cinema și care au această întrebare în minte: “Cum se scrie oare un scenariu?” și care au dorința sau ambiția de a scrie un scenariu. Unora scenaristica li se pare un domeniu abstract. A avea o idee – e una. A o scrie – e alta.

Ce oferă? Demistificarea procesului de scriere a unui scenariu, construirea tehnică, logică și artistică a scenariului pe o bază solidă, precum și o infuzie concentrată de cultură cinematografică. Noțiunile de teorie vor fi însușite într-un mod practic și vor face referire la: trecerea de la povestea literară la cea filmică, cine e protagonistul, cine e antagonistul, lipsă, conflict, structură plot-uri, dialog, final (rezolvarea lipsei) și multe altele.

Cum se desfășoară? În 8 ședințe a câte 2 ore jumătate, cu o pauză de un sfert de oră. Se vor discuta temele, se vor preda elemente noi, se vor purta discuții libere, iar la sfârșitul ședinței veți primi o temă pentru acasă. Doar sunteți la școală.

Care e rezultatul sau scopul acestor ateliere? Ca la sfârșitul lor să aveți în buzunar sau în calculator primul draft al unui scenariu de film de scurt-metraj.

Nr. de participanți: minim 5, maxim 15.

Durata: 8 ședințe.

Ziua: marți, ora 18.45.

Trainer: Anda Cruceanu.

Taxa de participare:  580 ron.

Înscrieri: până pe data de 18 oct, ora 23:59 pe adresa de mail: office@anav.ro.

Ar fi de dorit: Să aveți deja o poveste pe care vreți s-o transpuneți într-un scenariu. Dacă nu aveți, nu-i problemă. Poveștile se pot crea pe loc.

Unde se desfășoară? În spațiul cultural multifuncțional GALLERY din str. Leonida nr. 9-11, sector 2, București (în centru, de la Romană pe Eminescu colț cu Tunari).

Structura cursului:

Atelierul 1: Istoria scenaristicii – trecerea de la imagine la povestea filmică.

              Reguli de formatare și scriitură. De câte feluri sunt scenariile? Din câte părți sunt compuse? Care sunt temele principale ale unui scenariu?

Atelierul 2: Structura scenariului. Ideea. Sinopsisul. Treatmentul. Coloana vertebrală. Primul draft al scenariului. Secvența și capul de secvență.

Atelierul 3: Exerciții, lucru individual și în echipă - Transpunerea de la idee la poveste.

Atelierul 4: Ploturile. Ce sunt? Câte sunt? Plot point 1 și 2. Importanța lor.

Atelierul 5: Personajul. Protagonistul și antagonistul. Caracterizare. Fișa personajului. La ce întrebări trebuie să răspundă? Funcțiile. Contradicția. Relațiile dintre personaje. Evoluție și schimbare. Lipsa, scopul și motivația.

Atelierul 6: Exerciții, lucru individual și în echipă - Aplicarea noțiunilor predate până acum.

Atelierul 7: Cum se scrie dialogul. Ce este metafora într-un film? În câte feluri se poate rezolva finalul unui film.

               Analiză de scenarii.

Atelierul 8: Exerciții, lucru individual cu fiecare participant pentru finalizare primului draft al scenariului.

Despre Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane

ANAV - Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, workshop-uri, ateliere, cursuri pentru copii și adulți, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.
Date de contact: www.anav.ro, office@anav.ro.
FB: Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane
Persoane de contact: Sorin Bejenaru – 0722.23.55.16.

GALLERY – art, coffee and more
Mai mult decât o cafenea, Gallery este o galerie de artă și un spațiu multifuncțional destinat atât workshop-urilor, atelierelor și cursurilor de artă vizuală (fotografie, pictură, film, sculptură, desen) și dezvoltare personală pentru copii și adulți, cât și petrecerilor private, evenimentelor corporate (la cerere oferim și catering), seminariilor, sesiunilor de training, conferințelor de presă, interviurilor, ședințelor foto, lansărilor de produse, prezentărilor de proiecte. Gallery este locul ideal în care poți avea o întâlnire de afaceri, cu prietenii sau cu oamenii care au preocupări și afinități asemănătoare într-un cadru elegant, discret și plin de artă contemporană.
Adresa: Strada Leonida nr. 9-11, sector 2, București (în centru, de la Romană pe Eminescu colț cu Tunari).
Date de contact: www.gallerycafe.ro, office@anav.ro
FB: Gallery
Persoane de contact: Sorin Bejenaru – 0722.23.55.16.

Taguri: cursatelierscenaristicaprimuldraftfirst