Workshop Vanzarea produselor si garantiile asociate

BUCURESTI - 2 februarie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Joi, 22 februarie 2007, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor organizeaza un curs interactiv pentru agentii economici, avand ca tema vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. Evenimentul are loc la Hotel J.W. Mariott Bucharest Grand Hotel, Salonul A, Grand Ballroom.

Necesitatea acestui curs a aparut ca urmare a complexitatii problemelor ridicate de legea nr. 449/2003 intrata in vigoare la data de 1 ianuarie 2007, privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate, precum şi nevoia unei interpretări coerente şi omogene a acesteia.
Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi a fost abrogata H.G. nr. 665/1995 privind înlocuirea, remedierea sau restituirea contravalorii produselor care prezintă deficienţe de calitate şi art. 14 alin. 1 şi art. 20, alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce este garanţia? Nu este nimic altceva decât responsabilitatea pe care o are producătorul faţă de conformitatea produsului său cu anumite caracteristici care au fost hotărâte sau la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil.

Obiectivele acestui workshop sunt:
«Consilierea operatorilor economici asupra prevederilor legislative în domeniul garanţiilor produselor;
«Asigurarea unei interpretări corecte şi unitare a legislaţiei în domeniul garanţiilor;
«Lămurirea problemelor practice care ar putea apărea ca urmare a aplicării Legii nr.449/2003;
«Îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul garanţiilor.

Prezentările vor fi susţinute de către experţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Despre Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată încă din anul 1990, care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu agenţii economici şi instituţiile statului.
Pentru orice alte întrebări şi răspunsuri contactaţi APC România la numerele de telefon: 021.311.02.43 sau e-mail: relatiipublice@apc-romania.ro , www.apc-romania.ro .
relatiipublice@apc-romania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-pentru-protectia-consumatorilor-din-romania/workshop-vanzarea-produselor-si-garantiile-asociate