Schneider Electric si Autodesk colaboreaza in vederea imbunatatirii practicilor actuale de management al ciclulului de viata a cladirilor

BUCURESTI - 28 ianuarie 2015

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Industrie, Institutii Publice

Rueil-Malmaison, Franta & SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Schneider Electric, specialistul global in managementul energiei si Autodesk Inc. (NASDAQ: ADSK), lider mondial in dezvoltarea de aplicatii si servicii software 3D pentru proiectare, inginerie si divertisment au anuntat semnarea unui Memorandum de Acord conform caruia, Schneider Electric si Autodesk planifica sa colaboreze in vederea imbunatatirii practicilor actuale pentru managementul ciclului de viata al constructiilor cu ajutorul tehnologiei Autodesk Building Information Modeling (BIM).

 Calatoria catre dezvoltarea cladirilor durabile de inalta performanta incepe cu o viziune holistica cuprinzatoare asupra ciclului de viata a acestora, de la proiectare si constructie pana la functionare, incluzand adaptarea la nevoile permanent in schimbare ale intreprinderilor si organizatiilor. 

Jean-Luc Meyer, Schneider Electric

Ca parte a colaborarii, cele doua companii analizeaza modalitati prin care isi pot completa reciproc punctele forte pentru a face cladirile mai eficiente energetic, de la proiectare si constructie, trecand prin fazele de exploatare, si pana la sfarsitul perioadei de utilizare a acestora. Colaborarea poate include noi solutii si servicii in domeniul managementului energiei, automatizare de constructie si control, precum si de gestionare a spatiului de lucru.

Eforturile comune au ca scop combinarea expertizei Schneider Electric in distributia energiei electrice si in solutiile de administrare a cladirii si energiei cu portofoliul de aplicatii software Autodesk pentru proiectare si constructie ce au la baza tehnologia BIM, precum Autodesk Revit si Autodesk BIM 360.

Astazi, la nivel global, cladirile consuma aproximativ 40% din energie, 25% din apa, 40% din resursele disponibile si emit aproximativ o treime din emisiile de GES. Cladirile rezidentiale si comerciale consuma aproximativ 60% din energia electrica. Cu toate acestea, cladirile ofera, de asemenea, cel mai mare potential in reducerea semnificativa a emisiilor de GES*. Trecerea spre procesele digitale BIM  este un mod de a obtine mai multe case si cladiri eficiente din punct de vedere energetic, oferind flexibilitate mai mare si sustenabilitate pe termen lung.

BIM este un proces care incepe prin crearea unui model inteligent 3D in vederea captarii, explorarii si mentinerii informatiilor despre cladiri asociate cu procesele de planificare, proiectare si constructie si operatiunile. Informatiile din model se mentin coordonate si coerente pe toata durata proiectului si sustin simularea, analiza si colaborarea in vederea luarii unor decizii mai bune.

„Calatoria catre dezvoltarea cladirilor durabile de inalta performanta incepe cu o viziune holistica cuprinzatoare asupra ciclului de viata a acestora, de la proiectare si constructie pana la functionare, incluzand adaptarea la nevoile permanent in schimbare ale intreprinderilor si organizatiilor”, spune Jean-Luc Meyer, Senior Vice President al departamentului Strategie si Inovatie din cadrul companiei Schneider Electric.

 "Anuntul de astazi se sprijina pe zeci de ani de abordari integrate din partea Schneider Electric ale unui management al cladirii care poate reduce consumul de energie, cheltuielile de capital, cheltuielile de exploatare si care poate imbunatati randamentul general al afacerii. Vedem un potential urias in digitalizarea ciclului de viata al proiectelor de cladiri. Noi credem ca cooperarea cu Autodesk va ajuta la implementarea unei transformari profunde si pe termen lung in industria constructiilor, oferind o mai mare valoare pentru fiecare utilizator si contribuind la rezolvarea problemei energiei."

"De ani de zile, Autodesk a fost un sustinator activ al proiectarii si constructiei de cladiri sustenabile, in parte prin echiparea clientilor nostri cu instrumente BIM pentru efectuarea rapida a analizelor importante ale consumului de energie. Faza de operare si intretinere a cladirii reprezinta o oportunitate uriasa de a implementa o mai mare eficienta energetica pe termen lung pentru proprietarii cladirii, iar noi suntem incantati sa facem echipa cu Schneider Electric pentru a descoperi cum putem aduce pe piata noi solutii care furnizeaza eficienta energetica pe toata durata ciclului de viata a constructiei", a declarat Amar Hanspal, Autodesk Senior Vice President, Information Modeling & Platform Group.

*United Nations Environment Programme (UNEP). http://www.unep.org/sbci/AboutSBCI/Background.asp

 

Despre Schneider Electric

Specialist global in managementul energiei, cu filiale in peste 100 de tari, Schneider Electric ofera solutii integrate pentru multiple segmente de piata, inclusiv pozitii de conducere in domeniile: utilitati si infrastructuri, producatori de masini si industriali, cladiri nerezidentiale, centre de date și retele și sectorul rezidential. Asigurandu-se ca fac ca energia sa fie sigura, de incredere, eficienta, productiva si verde, cei peste 150.000 de angajati ai Grupului au efectuat vanzari in valoare de 24 de miliarde de euro în 2013, angajandu-se activ sa ajute indivizii si organizatiile, asa incat acestia sa profite din plin de energia lor. www.schneider-electric.com.

 

Despre Autodesk

Autodesk ajută oamenii să își imagineze, să proiecteze și să creeze o lume mai bună. Oricine – de la profesioniști în proiectare, ingineri și arhitecți până la artiști, studenți și oameni pasionați – utilizează soluțiile Autodesk pentru a-și exprima creativitatea și pentru a aduce soluții la provocări importante. www.autodesk.com

Autodesk, AutoCAD, Autodesk Inventor, DWF, DWG, Green Building Studio, Inventor, and Revit are registered trademarks of Autodesk, Inc., and/or its subsidiaries and/or affiliates in the USA and/or other countries. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Autodesk reserves the right to alter product and services offerings specifications and pricing at any time without notice, and is not responsible for typographical or graphical errors that may appear in this document. © 2015 Autodesk, Inc. All rights reserved.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/autodesk10/schneider-electric-si-autodesk-colaboreaza-in-vederea-imbunatatirii-practicilor-actuale-de-management-al-ciclulului-de-viata-a-cladirilor