Banca

Definitie Banca

Unitate economica functional-institutionala a carei functie principala este de a colecta, de a transfera si de a repartiza disponibilitatile financiare. Rolul bancii este deci acela de a pune in legatura, pe baze comerciale, unitatile economice care se afla in cautare de fonduri cu cei care cauta plasamante. Principala functie activa a bancii si a celorlalte institutii de credit consta in acordarea de imprumuturi solicitantilor care intrunesc conditiile de bonitate financiara. Imprumuturile se acorda fie din capitalurile proprii ale bancii, fie pe seama soldului lor activ intre depunerile clientilor si solicitarile de restituire din partea acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Banca? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Banca.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Banca. Definitiile termenilor despre Banca cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Banca, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Banca.