Prof. Karlheinz Essl, fondatorul bauMax, a primit distincţia DIY-Lifetime Award 2011

BUCURESTI - 23 ianuarie 2012

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, Media / Publicitate, Retail

Câştigătorul din acest an al DIY-Lifetime-Award, decernat de Asociaţia Federală Profesională a Meseriaşilor din Construcţii şi a Comercianţilor de Materiale de Construcţii şi Grădinărit din Germania, este prof. Karlheinz Essl, fondatorul şi preşedintele consiliului de administraţie al bauMax.

Prof. Karlheinz Essl, fondatorul bauMax, a primit distincţia DIY-Lifetime Award 2011

Prof. Karlheinz Essl a primit această distincţie din partea branşei DIY pentru impresionanta sa activitate.

În anul 1976, Karlheinz Essl a pus bazele afacerii de familie bauMax şi a deschis primul magazin bauMax în Steiermark. În prezent, bauMax este unul dintre cei mai mari comercianţi de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa şi una dintre cele mai cunoscute societăţi comerciale din Austria. Cu 155 de magazine şi 11.000 de angajaţi bauMax a depăşit graniţele Austriei şi este prezent în alte opt ţări: Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, România, Bulgaria şi Turcia.

În plus, prof. Karlheinz Essl şi soţia acestuia, prof. Agnes Essl, colecţionează de peste 35 de ani obiecte de artă. În 1999 a fost inaugurat în Klosterneuburg lângă Viena Muzeul Essl. În prezent, muzeul dispune de o colecţie de peste 7.000 de exponate ale unor artişti contemporani cu renume internaţional, fiind considerată una dintre cele mai importante colecţii private din Europa.

Distincţia DIY-Lifetime-Award este decernată anual de către Asociaţia Federală Profesională a Meseriaşilor din Construcţii şi a Comercianţilor de Materiale de Construcţii şi Grădinărit din Germania împreună cu editura Dähne. Distincţia a fost înmânată la Mainz pe data de 1 decembrie 2011, în cadrul celui de al 12 Congres al Asociaţiei. Este a şasea oară când se acordă această distincţie.

Persoana de contact:

Julia Anca Besnea

031 6202700; julia-anca_besnea@baumax.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/baumax-romania-srl/prof-karlheinz-essl-fondatorul-baumax-a-primit-distincia-diy-lifetime-award-2011