Green Genius semnează primul său contract de dezvoltare de energie solară din România cu doi dezvoltatori locali experimentați

BUCURESTI - 19 decembrie 2022

Comunicat tip General in Afaceri, Energie

Compania de energie regenerabilă Green Genius semnează primul contract de dezvoltare de energie solară din România și începe astfel implementarea portofoliului total de 500MW de energie solară în țară.

FILIP SYPKO

„România se află pe harta noastră de câțiva ani ca țară cu un potențial substanțial de dezvoltare a surselor regenerabile de energie, atât de necesare pentru Europa de azi.”, a declarat Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius.

„Este un moment important în călătoria noastră către consolidarea unui viitor sustenabil și asigurarea unei mai mari stabilități economice pe continent.”, apreciază Filip Sypko.

Pentru dezvoltarea primei etape Green Genius a ales doidezvoltatori locali români cu o istorie și experiență solidă în domeniu, Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene. Cooperarea va începe prin dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în comuna Ulmi, jud. Dâmbovița, investind peste 8 milioane euro. Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcție ar trebui să înceapă în al doilea trimestru al anului 2023.

„Suntem bucuroși că Green Genius a ales să intre în România construind primul nostru proiect fotovoltaic; avem încredere că proiectul va fi implementat cu succes.”, spune Daniel Vlăsceanu.

„În alegerea investitorului care va construi și opera proiectul, a contat experiența și robustețea grupului, iar Green Genius (parte a Modus Group) este un partener solid, cu o reputație impecabilă.” a declarat și Ștefan Ene.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România și își propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani.

România este una dintre cele opt țări din Europa, unde Green Genius dezvoltă parcuri fotovoltaice.

„Business-ul cu fotovoltaice este reevaluat în multe țări acum și această tranziție a percepției este în mare parte determinată de nevoie. Necesitatea accelerării dezvoltării energiei solare crează oportunități în unele țări. Permițându-ne să ne adaptăm și să acționăm cu promptitudine, suntem pe cale să ne dublăm portofoliul solar în Europa în acest an.”, – subliniază Simonas Šileikis, Head of Solar Business la Green Genius.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/brain-4-strategy/green-genius-semneaza-primul-sau-contract-de-dezvoltare-de-energie-solara-din-romania-cu-doi-dezvoltatori-locali-experimentati