Mâncăruri românești pentru toate anotimpurile

BUCURESTI - 16 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Aproape fiecare țară are propriul fel de mâncare națională - unul cult, care este mâncat și iubit mai des decât altele din această zonă. Mâncărurile naționale fac parte din cultura țării și sunt o atracție populară pentru orice turist. Bucătăria românească este una dintre cele mai cunoscute de mulți turiști.

Despre mâncăruri românești pentru toate anotimpurile se vorbește destul de mult, deoarece nu îi lasă pe turiști indiferenți. Supe bogate, cârnați la grătar, gustări suculente, brânzeturi delicioase și produse de patiserie uluitoare - Bucureștiul, Brașovul sau Clujul merită vizitate măcar de dragul lor. 

Tocană de carne cu legume

Tocana tradițională de carne cu legume este considerată un fel de mâncare națională tradițională. Această tocană foarte satisfăcătoare și gustoasă este făcută dintr-un număr mare de ingrediente - proaspete și diverse tipuri de carne și cârnați, roșii, ciuperci, ardei, chimen, foi de dafin, oregano și alte ingrediente. Tocana poate fi servită pe farfurie sau în interiorul unei chifle.

Snitzel Vienez

Acesta este un snitzel de vițel sau vită foarte subțire și prăjit. Cel mai popular preparat vienez și în general austriac. Preparatul din vițel este bătut ușor, sărat ușor și tăvălit prin făină, ouă bătute și pesmet. În mod tradițional, acest fel de mâncare se servește cu salată de cartofi, salată de castraveți, cartofi cu pătrunjel, cartofi prăjiţi sau piure.

Fasole cu ciolan afumat

Ingredientele principale ale acestui fel de mâncare consistent și foarte gustos sunt fasolea și carnea de porc afumată. Acest fel de mâncare se prepară cu fasole neagră, diverse produse din carne de porc sau vită, precum slănină sau coaste de porc afumate, și cel puțin două tipuri de cârnați afumaţi. Se servește de obicei cu murături sau varză murată.

Borș de carne cu legume

Popular în multe țări din Europa Centrală și de Est. Străinii o descriu ca fiind o supă groasă și condimentată cu sfeclă ca ingredient principal.  Aproape întotdeauna se adaugă carne de vită sau porc, cartofi și sfeclă, ceapă, morcovi și ardei. Se mănâncă cu pâine. Face parte din categoria de mâncăruri românești pentru toate anotimpurile.

Tochitura

Principalele feluri de mâncare ale bucătăriei românești sunt variații delicioase pe tema cărnii. Tochitura românească atrage cunoscătorii de mâncăruri picante din carne de porc. În ardeal se face cu cârnați afumați, slănină și cuburi de carne în untură sau ulei care sfârâie. Apoi le prepară la foc mic într-un sos de roșii cu vin, usturoi și condimente parfumate. Tochitura trebuie servită cu mămăliguță foarte gustoasă și ouă prăjite aerisite. Ar trebui să încerci acest preparat în România - cel mai bun în Brașov sau în alte orașe din Transilvania. Compania clasică pentru tochitura este vinul roșu românesc.

Bulz

Acest fel de mâncare poate fi consumat doar în România, deoarece nu este popular în afara țării. Bulzul este de mărimea unei portocale. Înăuntru se află o umplutură apetisantă de carne, ciuperci și brânză vâscoasă topită. Coaja este făcută din mămăligă, este crocantă la exterior și moale la interior. Mămăliga este amestecată cu brânză românească, din care rezultă ceva ca aluatul pentru plăcinte. Compania clasică pentru bulz, este castravetele murat crocant, ardeiul iute, carnea friptă pe jar și ouăle prăjite.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/chefsevolution-ro/mancaruri-romanesti-pentru-toate-anotimpurile