Circumstante agravante

Definitie Circumstante agravante

Conform art.75 Cod penal, urmatoarele imprejurari constituie circumstante agravante: a) savarsirea faptei de trei sau de mai multe persoane impreuna b) savarsirea infractiunii prin acte de cruzime, prin violente asupra membrilor familiei ori prin metode sau mijloace care prezinta pericol public*) c) savarsirea infractiunii de catre un infractor major, daca aceasta a fost comisa impreuna cu un minor d) savarsirea infractiunii din motive josnice e) savarsirea infractiunii in stare de betie anume provocata in vederea comiterii faptei f) savarsirea infractiunii de catre o persoana care a profitat de situatia prilejuita de o calamitate.Instanta poate retine ca circumstante agravante si alte imprejurari care imprima faptei un caracter grav.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Circumstante agravante? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Circumstante agravante.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Circumstante agravante. Definitiile termenilor despre Circumstante agravante cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Circumstante agravante, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Circumstante agravante.