Licitatia pentru construirea terminalului de pasageri si-a desemnat castigatorul

Constanta - 30 iulie 2004

Comunicat tip General in Constructii

În data de 21 iunie 2004, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a avut loc licitaţia pentru achiziţia lucrărilor necesare construirii obiectivului de investiţii Terminal de pasageri în Portul Constanţa.

Licitatia pentru construirea terminalului de pasageri si-a desemnat castigatorul

În urma analizei ofertelor celor cinci firme participante la licitaţie, comisia de evaluare a desemnat câştigătorul. Firma care şi-a adjudecat această importantă investiţie pentru Portul Constanţa este SC DELTACONS SA Tulcea.
Pentru asigurarea funcţiilor terminalului de pasageri, amplasat între fostul Pavilion Regal (transformat în Muzeul Portului) şi Vechiul Far (construit în timpul regelui Carol I), este necesară construirea unei clădiri cu o suprafaţă de 3700 mp.
Din punct de vedere funcţional, clădirea va rezolva mai multe cerinţe: separarea fluxurilor de procesare a pasagerilor pentru sosiri şi plecări internaţionale, în vederea operării simultane a celor aflaţi în trafic; asigurarea spaţiilor necesare pentru organele de control (Vama, Poliţia de Frontieră, Poliţia Sanitar-Veterinară, SRI), pentru verificarea documentelor pasagerilor la trecerea frontierei, conform standardelor europene; asigurarea spaţiilor necesare pentru personalul de deservire a terminalului, pentru confortul pasagerilor (baruri, spaţii comerciale, magazin Duty-free etc.). De asemenea, sunt incluse în proiect cabinete medicale pentru pasageri şi animalele de companie, pentru asistenţa medicală de urgenţă, laboratoare fitosanitare, camere pentru azilanţi şi persoanele cu probleme de readmitere.
În următorul sezon estival pasagerii navelor de croazieră ce vor acosta în Portul Constanţa vor dispune de servicii specializate specifice unui terminal de pasageri modern.

Despre CN ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME S.A. CONSTANTA

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta - Incinta Port, Gara Maritima, Constanta, cod 900900
Telefon: 0241-611540
Fax: 0241-619512
Adresa web: www.portofconstantza.com

Pentru mai multe informatii, contactati: Alina Petoanca sau Lucia Fifere
amitu@constantza-port.ro, lciornei@constantza-port

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cn-administratia-porturilor-maritime-s-a-constanta/licitatia-pentru-construirea-terminalului-de-pasageri-si-a-desemnat-castigatorul