5 întrebări și răspunsuri despre soluția WMS

Cluj - Napoca - 19 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

După zicala ,, Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” ne-am gândit să îți oferim 5 sfaturi de care trebuie să ți cont atunci când achiziționezi un soft de WMS (Warehouse Management System).

WMS software

Un software WMS bun se integrează cu orice program de contabilitate

Optimall

5 întrebări și răspunsuri despre soluția WMS

WMS software este un warehouse management system adresat companiilor care dețin un depozit sau o magazie. Acest soft te ajută să gestionezi mai ușor fluxurile de lucru dintr-un depozit precum: picking marfă, recepții marfă, ieșiri de marfă, totul printr-un sistem de validare cu coduri de bare.

Un soft de tip WMS bine customizat conține 3 elemente:

• Aplicația BackOffice care se va instala pe pc-urile companiei

• Aplicația mobilă ce se va instala pe cititoarele de coduri de bare

• Interfațarea cu sistemul de gestiune ERP

Dacă compania ta deține o rețea proprie de agenți de vânzări, o soluție de tip SFA te-ar ajuta și ea la automatizarea forței de vânzări.

Iată 5 întrebări și răspunsuri care te ajută atunci când îți dorești să achiziționezi o soluție de tip WMS:

1. Trebuie să îmi schimb programul de contabilitate pentru a implementa noul soft?

Nu, nu e nevoie să faci asta. Un software de WMS bun se integrează cu orice program de contabilitate ERP. Sincronizarea datelor e un factor foarte important în alegerea unui astfel de soft. Aplicația mobilă de pe cititoarele de coduri de bare se conectează cu softul WMS și preia toate datele necesare prin intermediul WIFI.

2. De ce acest soft este mai scump decât celălalt?

Prețurile diferă de la companie întrucât aplicația este dezvoltată și implementată în funcție de specificul de business și fluxul de lucru personalizat al fiecăreia, situație în care, pot apărea diferențe financiare între proiecte.

3. Am nevoie de mentenanță/suport după implementarea soluției?

Da, cel mai bine este să închei și un contract de mentenanță pentru ca atunci când întâmpini probleme,o echipă de profesioniști îți va sta la dispoziție, te va ajuta și nu vei fi nevoit să sistezi activitatea din pricina unor potențiale reglaje ale aplicației.

4. Ce beneficii îmi aduce o soluție de tip WMS?

Principalele beneficii sunt activitățile pe care le acoperă un Warehouse Management System. De la recepția mărfurilor, așezarea mărfurilor în depozit, pickingul, împachetare, etichetare și livrare până la ineventariere, rapoarte personalizate, toate aceste procese sunt acoperite de un soft de tip WMS. Acesta te va ajuta să optimizezi timpul și să îți ușurezi munca.

5. Ce pași trebuie să urmez atunci când achiziționez o astfel de soluție?

În primul rând trebuie să îți setezi câteva obiective pe care vrei să le optimizezi cu această soluție. Mai apoi, trebuie să studiezi foarte bine piața și să alegi soluția perfectă pentru depozitul tău.

Sper că aceste răspunsuri ți-au fost de folos. Deoarece vreau să te ajut și mai mult, îți spun că Optimall WMS poate îndeplini toate beneficiile enumerate mai sus și e ceea ce ai nevoie pentru compania ta.

Taguri: wms software
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/comitnet-srl/5-intrebari-si-raspunsuri-despre-solutia-wms