Incriminat pe nedrept: Ciobănescul Românesc Carpatin

Bistrita - 13 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

Asociaţia Carpatin Club România aduce o precizare importantă cu privire la reportajul “Poveste de groază la Suceava: o femeie a fost ucisă de propriul câine!” din 12.04.2009 difuzat de către postul de televiziune PRO TV. Astfel, câinele inculpat în cadrul acestei ştiri nu este din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin, aşa cum reiese din materialul filmat.

Membrii din cadrul Carpatin Club România atrag atenţia asupra faptului că nu este normal ca rasa naţională, Ciobănescul Românesc Carpatin, un câine nobil, să fie confundat cu alte rase de câini care pot prezenta probleme de comportament şi agresivitate. “Câinele care apare în reportajul filmat este de culoare albă, pe când exemplarele din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin sunt de culoare lupie. Mai mult, conform caracteristicilor standard ale acestei rase, Ciobănescul Carpatin Românesc este de talie destul de mare, agil, niciodata greoi, aspectul general fiind acela al unui caine viguros. În ceea ce priveşte comportamentul exemplarelor din această rasă, Ciobănescul Carpatin Românesc este un câine de paza curajos, care se remarcă prin ataşamentul instinctiv, necondiţionat, faţă de turme şi faţă de stăpânul său. Este un câine cu un comportament demn, calm şi echilibrat”, afirmă Vasile Bodea, Preşedintele Carpatin Club România.

Asociaţia Carpatin Club România îşi exprimă regretul pentru evenimentele tragice care s-au petrecut la Suceava, însă consideră că este important ca opinia publică să fie corect informată asupra exemplarului canin incriminat, astfel încât să nu fie periclitată, nejustificat, imaginea rasei naţionale, Ciobănescul Românesc Carpatin. Mai multe informaţii cu privire la caracteristicile standard ale rasei naţionale se pot consulta pe website-ul Asociaţiei Carpatin Club România, www.carpatin.eu.

Asociaţia Carpatin Club România este persoană juridică română, înregistrată în martie 2007, şi membră a Asociaţiei Chinologice Române şi a Federaţiei Chinologice Internaţionale.
CARPATIN CLUB ROMANIA are drept scop: selectia, ameliorarea, conservarea, crestere numerica si valorica a rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin precum si promovarea si popularizarea acesteia in tara si peste hotare, educarea membrilor sai in spirit etic si sportive, organizarea de manifestari specifice clubului in vederea popularizarii si promovarii rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin, dezvoltarea contactelor si schimburilor de experienta cu alte organizatii similare sau persoane fizice din tara sau din strainatate recunoscute de catre Asociatia Chinologica Romana.

Vasile Bodea
Presedinte Executiv
Carpatin Club România
www.carpatin.eu

Despre D'Avantage Consult

Incriminat pe nedrept: Ciobănescul Românesc Carpatin
Georgiana Corsau
Pr Account Executive
D'Avantage Consult
www.davantage.ro
consult@davantage.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/davantage-consult/incriminat-pe-nedrept-ciobanescul-romanesc-carpatin