Aparat dentar invizibil Spark pentru un zâmbet frumos și sănătos

BUCURESTI - 23 septembrie 2022

Comunicat tip General in Sanatate

Dinții nealiniați pot fi corectați cu ușurință cu un aparat dentar. Pacienții adulți preferă în special un aparat dentar invizibil Spark din motive estetice. În cabinetul stomatologic Dental Progress, se lucrează atât cu aparate dentare detașabile, cât și cu aparate dentare fixe și ți se oferă varianta invizibilă pentru ambele cazuri. Vei afla care sunt potrivite pentru tine, după o examinare amănunțită în cabinetul stomatologic. Există aparate dentare invizibile detașabile și fixe.

În cabinetul stomatologic, se folosește sistemul Spark, realizat dintr-un material transparent ca niște atele detașabile invizibil. Pentru pacienții care au nevoie de un aparat dentar, dar nu doresc ca acesta să fie vizibil, li se oferă un aparat dentar invizibil Spark. Este format din bracket-uri personalizate care sunt atașate la interiorul dinților.  În ceea ce privește modul de acțiune, un aparat dentar invizibil funcționează exact în același mod ca și aparatele dentate vizibile. În cazul aparatului dentar detașabil Spark, ​​totuși, dispozitivul este realizat dintr-un material transparent.  

Ce să alegi: aparat dentar fix sau Spark?

Varianta cea mai bună pentru tine depinde de mulți factori. Starea inițială a dinților este deosebit de importantă. Avantajul aparatului dentar invizibil Spark este că aligners-urile sunt invizibile și, prin urmare, aspectul nu este afectat. În plus, aparatul dentar invizibil poate fi îndepărtat și nu există restricții privind mâncarea sau spălatul pe dinți. Spark nu este potrivit pentru rotația severă a dinților individuali în regiunea posterioară, mișcarea înainte a dinților pentru a închide golurile și dinții deplasați. În aceste cazuri, tratamentul cu aparatul dentar invizibil Spark poate fi suplimentat și cu breket-uri parțiale în zona dentară laterală, dacă se dorește.

Pentru ce dezalinieri este potrivit un aparat dentar invizibil Spark?

Dacă un aparat dentar este vizibil sau invizibil nu are nicio legătură cu funcția sa. Mai degrabă, trebuie făcută o distincție între aparate dentare detașabile și cele fixe. Aparatul dentar invizibil detașabil, Spark, ​​poate trata aproape toate nealinierile. Înainte de a începe tratamentul, se discută în detaliu problemele care sunt prezente și cum pot fi cel mai bine tratate.

Corecția dentară cu un aparat dentar invizibil Spark, se realizează cu ajutorul unor atele din plastic transparent. Atela este adaptată individual la dinți și înlocuită cu un aparat dentar nou pe parcursul tratamentului, pentru a adapta corectarea pas cu pas a dinților la situația anatomică actuală a maxilarului. În principiu, aparatul dentar invizibil Spark trebuie purtat non-stop pentru a putea realiza corectarea dorită a dinților nealiniați. Ar trebui să îndepărtezi dispozitivul doar pentru a te spăla pe dinți, pentru a mânca și pentru a bea. Aceasta înseamnă că trebuie să porți dispozitivul aproximativ 22 de ore pe zi. Cel mai mare avantaj al aparatului dentar invizibil Spark, este că dispozitivul este invizibil. Pe lângă acest avantaj estetic, mulți pacienți apreciază faptul că atelele pot fi îndepărtate. Aceasta înseamnă că nu există fire sau brackets în gură care ar putea irita membranele mucoase. Curățarea dinților și a aparatului dentar este, de asemenea, mai ușoară, deoarece aparatul dentar invizibil Spark nu se află în gură când mănânci.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dentalprogress-ro/aparat-dentar-invizibil-spark-pentru-un-zambet-frumos-si-sanatos