GESTIONAREA CORECTA A DATELOR INFORMATICE: STANDARD SAU PRIORITATE?

BUCURESTI - 23 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Cresterea volumului si a complexitatii datelor informatice, precum si necesitatea mentinerii continuitatii activitatii si a integritatii informatiilor fac necesara implementarea unei solutii performante de backup si recuperare a datelor in caz de dezastru.

GESTIONAREA CORECTA A DATELOR INFORMATICE: STANDARD SAU PRIORITATE?

Potrivit statisticilor, piata locala de medicamente urmeaza si in 2005 tendinta ascendenta din ultima perioada, inregistrand in primul trimestru al acestui an o crestere de peste 8%, crestere care cuprinde atat segmentul medicamentelor eliberate cu prescriptie medicala, cat si piata medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala si cea a farmaceuticelor destinate spitalelor. Alaturi de beneficiile economice si sociale, aceasta dezvoltare constanta a generat si o evolutie spectaculoasa a volumului si a complexitatii datelor, facand indispensabila implementarea unor tehnologii performante pentru gestionarea si utilizarea la parametri optimi a datelor informatice.

Terapia SA se numara printre companiile care au determinat si sustinut cresterea economica a sectorului farmaceutic: cu aproape 85 de ani de experienta, este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori romani de medicamente si cel mai mare exportator de medicamente. Terapia SA a parcurs un proces de dezvoltare extensiva in ultimii ani: si-a format una din cele mai mari forte de vanzari si distributie si a deschis 8 depozite de regionale de medicamente. Evolutia companiei Terapia SA este ascendenta atat pe termen lung cat si pe termen scurt, in 2004 inregistrand o crestere a cifrei de afaceri cu 25% fata de 2003. Aceasta evolutie a generat implicit atat cresterea volumului si a complexitatii datelor informatice, cat si necesitatea accesului permanent la acestea si a continuitatii procesului de business al companiei. In aceste conditii, achizitionarea si implementarea unei solutii competitive de backup si recuperare a datelor a devenit una dintre prioritatile departamentului IT din cadrul companiei Terapia SA.

“Dupa o analiza atenta a necesitatilor specifice ale companiei noastre in ceea ce priveste volumul, structura si frecventa de modificare a datelor, am ajuns la concluzia ca pentru realizarea unui proces eficient de backup avem nevoie de o solutie de ultima ora care sa ne garanteze integritatea si disponibilitatea datelor informatice si sa ne permita mentinerea continuitatii activitatii companiei si recuperarea informatiilor in cazul unor avarii”, declara Ion Otrava, IT Manager in cadrul companiei Terapia Cluj.

“In urma verificarii si testarii tuturor tehnologiilor de backup existente pe piata, am ales solutia BrightStor ARCserve Backup oferita de Computer Associates prin reprezentanta sa regionala DNA Software. In 2001 am achizitionat si implementat BrightStor ARCserve Backup, cu 4 agenti pentru Windows, cu un agent pentru Exchange si SQL si cu optiunile de disaster recovery si tape library. In 2004 si 2005 am achizitionat si implementat versiunile actualizate ale BrightStor ARCserve Backup. Solutia si-a dovedit eficienta inca de la inceput iar beneficiile aduse sunt vizibile in continuare, atat in ceea ce priveste performantele tehnice, cat si in ceea ce priveste latura financiara, din punct de vedere al recuperarii investitiei initiale si al costurilor de utilizare”.

Despre DNA Software

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) dezvolta si ofera software pentru succesul companiilor in noua era informatica: software pentru managementul eBusiness. Solutiile CA de inalta clasa abordeaza toate aspectele privind eBusiness-ul prin produsele sale bine cunoscute in intreaga lume: Unicenter pentru managementul infrastructurii, BrightStor pentru gestiunea stocarii, eTrust pentru gestiunea securitatii datelor, CleverPath pentru portal si inteligenta afacerii, AllFusion pentru gestiunea ciclului de viata a aplicatiilor, Advantage pentru gestiunea datelor si dezvoltarea aplicatiilor. Dupa 25 de ani de inovari continue si dedicatie in beneficiul calitatii, CA ofera solutii cu un puternic impact tehnologic si de business asupra clientilor, transformand tehnologia intr-un partener de incredere.

DNA Software, Reprezentant Regional Computer Associates, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative.
Aurelia Anghel
marketing@dnasw.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dna-software/gestionarea-corecta-a-datelor-informatice-standard-sau-prioritate