INCIDENTELE DE SECURITATE CRESC IN MOD ALARMANT

BUCURESTI - 21 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

DNA Software – Reprezentanta Regionala Computer Associates va anunta ca variantele virusilor Bagle si Mydoom au inregistrat incidente ridicate, gradul de alarmare si numarul versiunilor acestor virusi fiind in prezent in crestere, atacand deopotriva utilizatorii din mediul business si home-userii.

INCIDENTELE DE SECURITATE CRESC IN MOD ALARMANT

"Bagle a fost inregistrat cu 5 noi versiuni in numai sase zile, in timp ce Mydoom si-a imbunatatit tehnicile utilizate, reprezentand in prezent o amenintare reala pentru utilizatorii de internet," afirma Sam Curry, vicepresedinte al departamentului eTrust, din cadrul CA. "Exista o probabilitate crescuta ca o noua versiune a viermelui Netsky sa apara, luand in considerare faptul ca initial 'race to Z' a fost creat intre Bagle si Netsky. Utilizatorii de internet trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a-si asigura o protectie completa in primul rand pentru ei insisi, dar si pentru a conferi si mentine siguranta la nivel mai general."

Conform studiilor realizate de echipa de securitate din cadrul Computer Associates, urmatorii virusi au inregistrat o activitate sensibil crescuta in ultimul timp, constituind pericole reale la adresa securitatii mediului IT:
•Win32.Bagle.AE (High) - alias Bagel.AH, Bagel.AI si Beagle.AG.
•Win32.Bagle.AB (Medium) - Bagel.AF, Beagle.AB.
•Bagle.AC (Medium) - alias Bagel.AH si Bagel.AG conform altor vendori de solutii antivirus
•Mydoom.N (Medium)
•Duts (Low) - alias Dust and Dtus, un virus al echipamentelor mobile, primul de acest gen care afecteaza Windows CE.

O parte a acestor virusi reprezinta amenintari “hibride”, utilizand diverse tehnici prin care realizeaza payload (ex. fisiere share si vectori ai unor viermi de mail, adrese de email "false", si troieni de backdoor). Se recomanda ca utilizatorii de internet sa fie atenti la mesajele electronice mai putin obisnuite, in special in cazul mesajelor cu un continut impropriu expeditorului si sa nu deschida fisierele atasate susceptibile a fi infectate.

CA a creat update de semnaturi pentru protejarea completa a utilizatorilor solutiei eTrust Antivirus. Totusi, dat fiind ca producatorii de solutii antivirus utilizeaza nume usor diferite pentru acesti virusi, echipa de securitate din cadrul CA recomanda utilizatorilor sa verifice website-urile producatorilor pentru a afla care sunt cele mai recente versiuni de virusi aparute si pentru a realiza update-uri la solutia software utilizata minimum o data de zi.

Pentru informatii suplimentare, vizitati Virus and Vulnerability Center

Despre DNA Software

DNA Software, Reprezentant Regional Computer Associates, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative.
Aurelia Anghel
marketing@dnasw.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dna-software/incidentele-de-securitate-cresc-in-mod-alarmant