Arta dansului transmite emotii uimitoare

BUCURESTI - 17 noiembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In termeni simpli, dansul este o forma de arta, care se impleteste frumos cu muzica si transmite emotii si senzatii uimitoare. Dansul are calitatea de sensibiliza oamenii, reusind sa transmita o incarcatura emotionala de exceptie, fiind o metoda de exprimare a trairilor personale, interioare sau de comunicare sociala.

Arta dansului transmite emotii uimitoare

In termeni simpli, dansul este o forma de arta, care se impleteste frumos cu muzica si transmite emotii si senzatii uimitoare. Dansul are calitatea de sensibiliza oamenii, reusind sa transmita o incarcatura emotionala de exceptie, fiind o metoda de exprimare a trairilor personale, interioare sau de comunicare sociala.

Dansul are o istorie destul de lunga, evoluand si modificandu-se de-a lungul timpului, dar cu toate acestea, formele clasice de dans au reusit sa faca fata trecerii timpului si continua sa atraga atentia oamenilor de pretutindeni. Prin dans, oamenii invata sa devina mai deschisi, mai comunicativi si mai receptivi la lucrurile care se petrec in jurul lor. In general, dansul este o arta care implica miscarea trupului dupa ritmul muzicii si este o practica comuna in mai multe culturi, fiind folosit ca o forma de exprimare, de interactiune sociala sau o performanta spirituala. Pe scurt, oamenii se folosesc de dans pentru a transmite o idee sau chiar o poveste.

Lectii de dans

Exista foarte multe modalitati prin care cineva poate invata sa danseze, iar una din cele mai populare strategii ramane lectia de dans oferita de un studio de dans profesionist, cum este si scoala de dans Joie de Vivre. Este foarte important ca miscarile de dans sa se practice in mod regulat, iar alegerea unei tinute trebuie sa se potriveasca cu stilul de dans, pentru a se reusi transmiterea ideala a povestii dintre cei doi parteneri de dans. De asemenea, foarte multe tipuri de dans necesita alegerea vestimentatiei si a pantofilor corespunzatori - de exemplu, pentru balet se vor alege balerini.

Indiferent de stilul de dans, incepatorii - si chiar si cei avansati - au nevoie de mai multa pregatire in acest domeniu daca isi doresc sa fie excelenti pe ringul de dans. Astfel, un profesor de dans de la scoala de dans Joie de Vivre poate preda participantilor de la curs mai multe tehnici de dans, oferind libertatea dansatorilor de a-si crea stilul de dans propriu, folosindu-se de tehnicile care permit coordonarea trupului dansatorului.

Exista scoli de dans care se adreseaza copiilor, dar si adultilor - care, adesea, atrag oameni de toate varstele, astfel ca, si profesorii de dans se pot adapta la mobilitatea fiecarui participant al cursului. De altfel, scoala de dans Joie de Vivre este un studio de dans care ofera cursuri atat pentru aduti, cat si pentru copii. De asemenea, viitorii miri pot sa invete pasii valsului mirilor alaturi de instructorii profesionisti de la Joie de Vivre. Cursurile de dans se desfasoara la scoala de dans Joie de Vivre din Bucuresti si include cea mai variata oferta de cursuri de dans : street dance, tango argentinian, dans latino si de societate, salsa, dans oriental sau dansuri populare.

Ce transmite dansul?

Exista mai multe tipuri de dans, care exprima emotii diferite, dar puternice, care reusesc sa conecteze sentimentele oamenilor la o singura idee puternica. Dansul exprima mii de cuvinte daca este realizat cum trebuie, insa exista mai multe tipuri de dans promovate de scoala de dans Joie de Vivre care nu vor inceta sa existe si care transmit emotie la fiecare miscare: dansul latino este cel pasional - care distreaza prin ritmurile vibrante si relaxeaza dansatorii; dansul oriental, incarcat de mister si senzualitate - emana cele mai pure sentimente si pune in valoare trupul feminin datorita miscarilor abordate.

Dansurile contemporane sau street dance, care sunt descrise de originalitate, miscari libere si nonconformism, sunt potrivite pentru tinerii din ziua de azi. In final, exista dansurile populare- cele care definesc un popor si cultura acestuia. In Romania, se pune accent foarte mare pe dansul popular, fiind o modalitate lipsita de cuvinte prin care se transmite emotia populara si istorie locala a unei regiuni - acest stil de dans variaza de la o zona la alta, existand dansuri tipice pentru anumite regiuni ale Romaniei.