Intretinerea aparatului de aer conditionat

BUCURESTI - 25 septembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Aerul conditionat este o absoluta necesitate in perioada estivala, pentru a se mentine o temperatura adecvata si a nu se crea un disconfort termic. Acest echipament complex necesita o intretinere realizata periodic, pentru a se evita defectiunile, costurile de reparatii fiind superioare inlocuirii intregii instalatii.

O intretinere corespunzatoare ii prelungeste durabilitatea si de asemenea reduce cheltuielile. Este dovedit ca din punct de vedere financiar, mult mai avantajoasa este o revizie periodica a aparaturii, decat remedierea defectiunilor aparute sau  inlocuirea totala a echipamentelor sau unor piese componente.

Un aparat de intretinere aer conditionat este o solutie oferita in acest sens de profesionistii de la Lincos, brand de renume in acest domeniu. Functiile aparatului de intretinere a aerului conditionat includ descarcarea si alimentarea cu ulei, recuperarea agentului frigorific, precum si testul de vid si incarcarea agentului frigorific.

Functionarea corespunzatoare a aerului conditionat este preponderent asociata cu caldura si cu vara; ofera prospetime in perioade cu temperaturi ridicate. Utilitatea aerului conditionat se face insa simtita si pe perioada rece, iarna. Climatul fiind cu o umiditate mai ridicata in aceasta perioada, geamurile habitaclului se pot aburi mult mai usor si astfel este impiedicata vizibilitatea.

Prevenirea eventualelor defectiuni la sistemul de aer conditionat trebuie facuta printr-o intretinere temeinica, in caz contrar apar defectiuni ce devin neplacute pentru utilizatori. Controlul trebuie facut cel putin anual. Astfel se va face o verificare a temperaturii, se va verifica uzura circuitului, se va actiona la schimbul de lichid de racire care in timp se evapora si de asemenea este necesara curatarea sau inlocuirea filtrelor si un tratament antibacterian.

Pentru mentenanta un aparat de intretinere aer conditionat faciliteaza toti pasii de parcurs, de la verificarea uzuala a functionarii normale, pana la detectarea posibilelor probleme aparute, citirea valorilor si parametrilor in care trebuie sa se integreze functionarea normala si mai apoi masurile de luat pentru remedierea problemelor. Pe perioada rece aerul conditionat nu este utilizat atat de frecvent, iar aceasta inactivitate asociata cu vibratiile provoaca scurgeri de lichid de racire. Lichidul ramas pe circuit este astfel insuficient, circuitul nu mai este lubrifiat corespunzator si apare riscul de a fi afectat intregul aparat de aer conditionat si mai ales compresorul – a carui reparatie este foarte costisitoare.

Se recomanda utilizarea unui aparat de intretinere aer conditionat de la Lincos, caracteristicile unui astfel de aparat facandu-l avantajos si foarte util. Preturile la care pot fi achizitionate aceste aparate sunt in functie de necesitatile clientului, insa Lincos ofera variante si solutii atat pentru autoturisme cat si pentru masini agricole, camioane, microbuze sau utilitare. Aparatele sunt dotate cu monitor pentru citirea parametrilor, alertand utilizatorul in momentul in care sunt necesare operatiuni de intretinere. Problemele detectate pot fi si listate, aparatele avand si posibilitatea de printare.

Intretinerea corespunzatoare a aparatului va imbunatati confortul indiferent de sezon, datorita unei circulatii bune a aerului. Specialistii Lincos va ofera o gama diversificata de aparate de intretinere aer conditionat care sa satisfaca necesitatile clientilor atat din punct de vedere financiar cat si al dotarilor.