Lansare 5 licee 5 muzee Editia a 9-a

Locul desfasurarii: Colegiul National Cantemir Voda

Organizator: Fundatia ECDL ROMANIA

Lansare 5 licee 5 muzee Editia a 9-a

Incepe o noua editie licee -5- muzee /" title="5 Licee 5 Muzee">5 licee 5 muzee pentru elevii din capitala . Lansarea are loc marti, 23 februarie 2016, ora 9:00, la Colegiul National Cantemir Voda. Evenimentul ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – liceeni, profesori, muzee si organizatori.

 

5 licee 5 muzee este un proiect educational dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Pana in luna iunie, elevii din cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucuresti , fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si cele 5 muzee, va invita sa dam startul oficial celei de a 9-a editii.

 

La etapa de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce se va desfasura in perioada februarie – iunie 2016, vor fi implicati alti 250 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti: Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Tehnic Media, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Liceul Tehnologic Constantin Brancusi si Colegiul National Cantemir Voda.

 

Cele 5 muzee partenere pentru aceasta editie si care ii vor provoca pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa , Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

 

In cadrul conferintei de deschidere a proiectului, se va lansa si un al doilea concurs pentru elevi cu tema 5 motive in 5 minute prin care tinerii sunt incurajati sa realizeze un scurt material video de promovare a unuia dintre muzeele partenere in program.

 

Debutul celei de a 9-a editii 5 licee 5 muzee va avea loc alaturi de elevii si profesorii implicati in etapa curenta, precum si reprezentanti ai celor 5 muzee partenere, care le vor aduce in atentie elevilor temele vizitelor ghidate de anul acesta. Evenimentul este organizat de Fundatia ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti si celor 5 muzee partenere.

 

5 licee 5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la startul celei de a noua editii, peste 2 000 de liceeni, din 40 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect.

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL Romania ECDL/ ICDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 17 milioane de persoane inregistrate in program.

Confirmare pana la data: 23 februarie 2016

Participare: Intrare libera