Ai depus dosar la primarie pentru autorizatia de constructie? Cand o primesti?

BUCURESTI - 25 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Tot felul de intrebari cu privire la actele necesare pentru a ridica o casa apar atunci cand se doreste materializarea acestui plan. Prea putini sunt in tema insa legat de ce presupune asta, care sunt actele de care au nevoie si cum trebuie sa procedeze.

smarthomeconcept.ro

smarthomeconcept.ro

Spre exemplu, un subiect legat de care apar intrebari se refera la autorizatia de constructie, respectiv care este termenul in care primaria o aproba. In intampinarea celor care doresc sa afle detaliile mai importante cu privire la asta vin specialistii SmartHomeConcept . Despre echipa care sta in spatele acestui nume si serviciile pe carele pune la dispozitia publicului larg pot afla cei interesati mai multe pe site-ul https://www.smarthomeconcept.ro/.

Autorizatia de constructie si termenii de eliberare a acesteia

Odata depusa cererea de eliberare a autorizatiei de constructie, alaturi de actele necesare, exista un termen de 30 de zile in care aceasta trebuie oferita. Cei care se confrunta cu probleme pe acest plan au posibilitatea de a face plangere si chiar de a cere despagubiri in acest sens.

In cazul in care se ajunge in tribunal din cauza intarzierii autorizatiei, primarul este obligat sa emita autorizatia daca totul este conform cu legea.

Pentru cei care nu stiu, dosarul depus pentru eliberarea unei astfel de autorizatii trebuie sa contina anumite acte, dupa cum urmeaza: certificatul de urbanism si copie dupa acesta, dovada proprietatii, documentatie tehnica in doua exemplare, acorduri, avize, puncte de lucru - respectiv copii dupa toate acestea, precum si un raport de expertiza tehnica (acolo unde este vorba despre nevoia de a interveni asupra unei constructii existente).

Despre cele 30 de zile in care va fi eliberata autorizatia si care sunt situatiile in care lucrurile pot fi intarziate pot citi mai multe cei interesati pe smarthomeconcept.ro .

In conditiile in care un act lipseste, dosarul in cauza este trimis inapoi. Astfle de situatii pot decala enorm lucrurile. Exista termene care trebuie respectate, dar conteaza foarte mult si ca intreaga colaborare sa fie facuta prin consultarea unui specialist in domeniu. Prin urmare, cand toate sunt in conformitate cu legea, actul in cauza va fi eliberat.