Ai nevoie de un nerolog sau un nefrolog?

BUCURESTI - 15 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

O intrebare comuna printre pacienti este aceea daca au nevoie de un urolog sau un nefrolog pentru rezolvarea probemelor ce tin de rinichi. Acest lucru poate da nastere unor confuzii pacientilor, din moment ce ambii medici se ocupa cu tratamentul problemelor ce tin de rinichi.

almaclinic.ro

almaclinic.ro

Urologii sunt specialisti chirurgicali care se concentreaza asupra tulburarilor anatomice sau structurale ale rinichilor si ale tractului urinar. Acestia trateaza probleme precum pietre la rinichi, blocari ale rinichilor si cancer renal. Urologii sunt calificati sa efectueze interventii chirurgicale si proceduri medicale ambulatorii pentru a corecta aceste afectiuni.

Nefrologii sunt specialisti in medicina care se concentreaza asupra tulburarilor care afecteaza modul in care functioneaza rinichii, cum ar fi diabetul si afectiunile renale cronice. Nefrologii prescriu tratamente medicale ne-chirurgicale pentru aceste tulburari.

La un cabinet urologie Suceava precum cel din cadrul clinicii ALMA CLINIC, pacientii beneficiaza de preventie, de evaluarea corecta a starii de sanatate si de tratament eficient al tulburarilor genito-urinare si al disfunctiilor sexuale masculine. Pentru un diagnostic cat mai corect, cabinetul de urologie are in dotare ecograful de ultima generatie Vivid S6.

Cand e momentul sa vezi un urolog?

1.Infectie a tractului urinar -- este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se va confrunta un urolog. Acestea apar adesea atunci cand bacteriile migreaza de la tractul digestiv la uretra. Acestea sunt, de obicei, mai frecvente la femei, dar ele pot aparea si la barbati.

2.Incontinenta -- aceasta apare de obicei cand inaintam in varsta sau atunci cand este vorba de o sarcina. Vezica si muschii pelvici pot slabi, pacientului fiindu-i aproape imposibil sa isi controleze vezica. Daca un pacient are probleme cu acest lucru, ar putea fi momentul sa consulte un medic urolog.

3. Cancer -- Daca un pacient suspecteaza un cancer al vezicii urinare, al prostatei sau al oricarei parti a sistemului reproducator, ar trebui sa consulte un urolog. Cancerul de prostata este extrem de comun la barbati si este, de obicei, tipul de cancer pe care il vor trata cel mai mult.

Cand trebuie sa vezi un nefrolog?

1.Boala renala cronica -- este una dintre cele mai frecvente probleme cu care un nefrolog se va ocupa. Daca un pacient se confrunta cu probleme urinare, dureri de rinichi sau hipertensiune arteriala, este recomandat sa consulte un specialist. Boala apare atunci cand rinichii isi pierd functia mai mult de trei luni. De obicei, se acumuleaza in timp si nu prezinta intotdeauna multe simptome de la inceput. Cele mai frecvente cauze ale bolii renale cronice sunt hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat, ambele putand afecta rinichii in moduri grave care limiteaza permanent functia lor.

2.Hipertensiunea arteriala -- Cum s-a mentionat mai sus, tensiunea arteriala ridicata poate fi un semn al problemelor renale. In timp ce medicii monitorizeaza, de obicei, tensiunea arteriala a unui pacient, un nefrolog poate oferi o perspectiva mai profunda daca problema afecteaza rinichii.

3.Tulburari electrolitice -- Un nefrolog, de asemenea, gestioneaza tulburarile electrolitice. Acestea includ deficiente de sodiu, precum si probleme cu aportul de calciu si potasiu. Ei vor prescrie medicamente pentru a ajuta la echilibrul electrolitilor, asigurandu-se ca pacientul ramane sanatos.

Daca aveti alte intrebari cu privire la diferenta dintre nefrologie si urologie, va puteti adresa medicul urolog din cadrul Alma Clinic din Suceava. Pentru investigarea si tratamentul diverselor afectiuni urologice, dar si pentru consiliere in problemele aparatului reproducator masculin va poate ajuta medicul urolog. Puteti completa un formular de contact de pe pagina de contact a site-ului clinicii pentru o programare sau va puteti programa telefonic apeland numarul 0752 701 700.