Avantajele rotilor si rotilelor din cauciuc

BUCURESTI - 11 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Calitatea rotilor sau a rotilelor este definita de materialul de rulare. Acesta defineste rezistenta la rulare, pivotare si manevrabilitatea indiferent de suprafata si conditiile de rulare. Rotile isi dovedesc utilitatea intr-o multitudine de domenii industriale, domenii medicale si nu numai.

Roti Tente

Roti Tente

Pentru ca rotile sa isi indeplineasca functiile la adevarata capacitate este absolut necesar sa fie stabilite cateva criterii impuse de fiecare domeniu de activitate. Dintre acestea se numara cantitatea necesara de transportat, mobilitatea si conditiile pardoselilor. Tente Romania este un punct de reper unde cei interesati gasesc un stoc variat de roti si rotile menite sa acopere cerintele de mobilitate impuse de o arie vasta de domenii industriale. O categorie aparte ce asigura mobilitatea in industrii este definita de un stoc variat de roti cauciuc.

Avantajele rotilor din cauciuc

Rotile si rotilele din cauciuc sunt recunoscute pentru faptul ca atenueaza vibratiile si protejeaza orice tip de pardoseala. Un alt aspect pentru care aceste modele de roti sunt recomandate consta in confortul ridicat in dirijare si manevrabilitate. Acest lucru se datoreaza rezistentei minime la pivotare si la rulare.

Un avantaj demn de mentionat este ca o pereche de roti din cauciuc rezista chiar si cand sunt utilizate sau aplicate accidental substante chimice.

In afara de aceste avantaje, alte aspecte sunt adresate tipului de roti de cauciuc. Practic acestea pot fi din cauciuc solid sau pot fi pneumatice.

Rotile din cauciuc solid - specificatii tehnice

Rotile din cauciuc solid au aplicabilitate universala. Sunt indicate mai ales in mediile unde temperaturile sunt extreme. Unele modele de roti din cauciuc solid rezista si pana la 200 de grade Celsius. Mai mult decat atat, acest material nu lasa urme si nu zgarie pardoseala.

Anvelopele pneumatice din cauciuc

Rezistenta rotilor pneumatice din cauciuc este scazuta chiar si in cazul unor pardoseli alunecoase. Cauciucul este recunoscut pentru proprietatile aderente. In functie de model, aceasta proprietate creste direct proportional. Este important sa se mentina mereu in anvelopa presiunea precizata in instructiunile produsului.

Sunt ideale in domenii unde se cere minutiozitate in deplasare a produselor precum domeniul medical spre exemplu. Faptul ca sunt pneumatice ajuta la absorbtia rapida a socurilor provocate de denivelarile pardoselii.

Mediul de lucru si aplicatiile ce necesita utilizarea rotilor sunt diverse. Modele de roti cauciuc si rotile durabile destinate aplicatiilor variate din diverse domenii industriale, gasesc cei interesati la magazinul de profil Tente Romania, alaturi de informatii tehnice detaliate si nu numai.