Botosani, sub furia vremii severe - rememorare la 10 ani de la „cea mai lunga noapte” a Dorohoiului

BUCURESTI - 30 iunie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

S-au implinit nu mai putin de 10 ani de la asa zisa „cea mai lunga noapte” a Dorohoiului. Conform trustului de presa botosaneanul.ro , comunitatea botosaneana a fost zguduita de pierderi masive in urma unui episod de vreme rea. Apele revarsate au inundat zeci de gospodarii.

Botosaneanul

Botosaneanul

28.06.2010

Pentru unii o data fara importanta, insa pentru 6 familii ramane o zi neagra, in care au pierdut oameni dragi. Nefericitul eveniment de pierderi omenesti a venit pe fondul vremii severe, o rupere de nori care a contorizat pierderi masive: poduri si drumuri distruse, sute de case inundate.

Conform Botosaneanul.ro, in arhivele stirilor din Botosani sunt inregistrari de la acea vreme. Un peisaj apocaliptic de care unii nici nu isi doresc sa isi aminteasca, cu exceptia pomenirii celor dragi pe care i-au pierdut.

Botosani astazi

La 10 ani distanta de la un astfel de episod, Botosaniul se confrunta cu alte probleme. Ramane de actualitate problema pandemiei de coronavirus. Conform aceleiasi surse, Botosani este in top 5 la nivel national in ceea ce priveste ultimele statistici ale imbolnavirilor cu noul coronavirus. Cu peste 1000 de cazuri, ingrijorarea localnicilor persista. Exemplul de la Suceava este relevant despre ce se poate intampla cand nu sunt luate masuri la timp, iar raspandirea virusului in comunitate este aproape inevitabila.

Nici la capitolul decese cifrele nu arata prea bine. Conform oficialilor, decesele cu aceasta cauza sunt in cazurile pacientilor ce prezentau comorbidati.

Este de asemenea oficial faptul ca alte 3 simptome au fost adaugate la lista de simptome ale infectarii cu noul Covid-19: congestie nazala, greata si probleme digestive. Nu toti pacientii manifesta toate simptomele, ci depinde de gravitatea cazului.

Stiri la zi de la botosaneanul.ro

Trusturile de presa au trecut si ele un test al onestitatii si nu numai in ultima perioada. Publicul a consumat sute de stiri despre coronavirus si evolutia pandemiei. Au fost si cazuri de fake news astfel ca, acum mai mult ca oricand, presa de calitate s-a departajat de amatori si de paginile fantoma cu stiri neverificate.

Pentru cei interesati sa tina pasul cu stirile la zi din zona de nord, din Botosani, botosaneanul.ro este o recomandare.